Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

Цитадель збудують багатоповерхівками – так у Львові дбають про історичну спадщину

7 червня депутати Львівської міськради дали офіційне добро на будівництво багатоповерхового житлового будинку на території Львівської цитаделі.20110513-img_6199

Так місцеві обранці у вишиванках і без прийняли проект ухвали, згідно з якою у приватного підприємця Андрія Ярового вилучать за згодою земельну ділянку площею 0,3098 га на вул. П. Грабовського, 11 та передадуть її ТзОВ “Сучасне місто“.

Згідно з ухвалою підприємству передадуть земельну ділянку за вказаною адресою на 10 років для обслуговування автостоянки за рахунок земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

Цією ж ухвалою депутати дозволили виготовити проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок на вул. П. Грабовського, 11 для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків за рахунок земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення, з подальшим їх переведенням до земель житлової та громадської забудови. Мова йде про земельну ділянку площею 0,3098 га та ще одну земельну ділянку орієнтованою площею 3,8 га.

З цього випливає, що в майбутньому на вул. Грабовського, 11 мають намір збудувати житло.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Фото: Тарас Чолій у соцмережі Facebook.

Вулиця Грабовського, 11 входить у межі території історико-культурного ландшафтного комплексу «Цитадель», що були затверджені рішенням виконавчого комітету ЛМР № 1150 від 05.11.2004 року.

У 2012 році ансамбль оборонних споруд Цитадель – місце концентраційного табору «Шталаг-328», що дія тут в роки ІІ Світової по вул. Грабовського у Львові було внесено у перелік об’єктів культурної спадщини національного значення.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Готель “Citadel Inn”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Рішення про виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок на вул. П. Грабовського, 11 для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків підтримало 46 депутатів. Жоден із народних обранців не був проти. Лише 1 депутат утримався, а 13 – не голосувало.

Як йдеться у пояснювальній записці до проекту ухвали, автором якої є Г. Козловський, на земельній ділянці розташовані нежитлові будівлі, площею 2895,7 кв.м., що перебувають у власності ТзОВ «Сучасне місто».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Згідно з ЄДР, ТзОВ “Сучасне місто” належить компанії “Адванда Лімітед”, яка заснована на Кіпрі і кінцевим бенефіціарним власником якої є Велика Олена Володимирівна із міста Київ.

Як повідомляє ІА 032.ua, Олена Велика є дружиною Андрія Заїки, який був головою Державної екологічної інспекції України з травня 2015 року.

 

Додамо, що раніше в одній із башт Цитаделі збудували п’ятизірковий готель під назвою  “Citadel Inn”. Сама Цитадель – це побудований австріяками в 1850-1856 рр. цілий комплекс оборонних споруд на узгір’ї із трьох гір: Шембека (Вроновських), Познанської (Пелчинської) і Жебрацької (Калічою). До Цитаделі ведуть три вулиці: Коцюбинського , Грабовського  та Калича Гора. Звідси до серця Львова – проспекту Свободи всього 850 м. Тому це майже центр. Тут можна було б зробити рекреаційну зону відпочинку, із парком, видовими майданчиками, розважальними закладами, як згаданий готель, але це потребує значних інвестицій, які ще треба довго повертати, а житло можна відразу продати за астрономічною ціною квартир у центрі Львова.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також зазначимо, що подібна ситуація із захистом історичної архітектурної пам’яті є і в сусідньому зі Львовом Івано-Франківську, де на залишках т.зв. Гетьманських валів, а саме на місці решток одного із бастіонів середньовічної фортеці всупереч мораторію на будівництво в історичній частині та протестам з боку інтелігенції місцева “вишивана” влада теж дала добро на будівництво. Але в даному випадку церкви, котрих у цьому невеличкому обласному центрі нараховується близько п’ятидесяти, та офісного центру, який поки офіційно називають майбутнім “дитячим катехитичним центром”…

Підготував Ярослав С.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності