Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Цивільних бранців рф внесуть до спецреєстру Націнформбюро

Україна систематизує дані про цивільних осіб, які перебувають у російському полоні, та  створить окремий реєстр бранців кремля. Відповідне доручення отримало Національне інформаційне бюро (НІБ).
Про це інформують в Уряді.
У повідомлені зазначається, що до реєстру внесуть дані тих громадян України, які були позбавлені окупантами особистої свободи саме через їх політичну або громадську діяльність.
«Наразі НІБ відомо принаймні про 170 таких осіб. Насправді кількість наших громадян, які знаходяться в полоні через політичну або громадську діяльність, може виявитись набагато більшою. Передусім, йдеться про кримських татар, які протягом 9 років окупації півострова чинять спротив окупантам», – йдеться на сайті уряду.
Нагадаємо, що 12 січня російський суд відправив за ґрати на 17 років кримського імама Раїфа Февзієва через начебто участь в ісламській політичній партії «Хізб ут-Тахрір».
Раніше у незаконно анексованому Криму російські силовики обшукали будинки кримських татар. З невідомих причин під час рейду були затримані шестеро жителів півострова з різних населених пунктів.
У середині лютого призначеному окупантами «муфтію» Криму було повідомлено про підозру в колабораціонізмі та виправдовуванні російської агресії.
Нагадаємо, що за крайній рік росія викрала і незаконно вивезла на свою територію біля 15 тис. українських дітей, яких там дають на всиновлення у російські сім’ї (неблагополучні) та по сиротинцях, де із українців виховують нових сучасних яничарів…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності