Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Туркмени не пустили кацапів до Китаю через свою трубу…

рф хотіла постачати свій газ до Китаю через трубопровід із Туркменістану, але отримала відмову.

Про це йдеться у заяві МЗС Туркменістану.

Там вказали, що всі три наявні гілки газопроводу Туркменістан-Китай повністю заповнені газом, який видобувають Туркменістан, Казахстан та Узбекистан, – і не передбачають участі інших постачальників.

Так у МЗС відреагували на заяву МЗС рф щодо так званого «тристороннього газового альянсу» за участю росії, Казахстану та Узбекистану, і країн, які захочуть приєднатися.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У Туркменістані нагадали, що цю трубу будували на двох із Китаєм, і сьогодні найбільшим постачальником газу цим трубопроводом є Туркменістан: із загального узгодженого обсягу постачань, що становить 55 млрд кубометрів на рік, 40 млрд кубометрів законтрактовано Туркменістаном, а решту обсягів забезпечують Узбекистан і Казахстан.

Тим часом, Китай прискорює будівництво центральноазіатського трубопроводу для отримання газу з Туркменістану, попри пропозицію від рф про другий газопровід «Сила Сибіру-2».

Раніше повідомлялося, чистий прибуток Газпрому за міжнародними стандартами фінансової звітності за 2022 рік знизився на 41%.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності