Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Туск про присутність НАТО в Україні…

На території України вже присутній контингент НАТО з інструкторів та спостерігачів.

Про це йдеться в заяві прем’єра Польщі Дональда Туска під час спілкування з журналістами.

У прем’єра запитали, чи може ООН відправити свої війська в Україну. Туск у відповідь згадав війну в Югославію, під час якої війська ООН не прибули, але при цьому участь брали представники НАТО, які домоглися припинення війни. Польський чиновник наголосив, що ООН не підходить для війни, а для поділу.

«На даний момент, як ви знаєте, я не хочу втручатися безпосередньо (в Україну – ред.), тому що не хочу посилати війська», – сказав він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Далі Туск уточнив, що НАТО допомагає Україні настільки, наскільки це можливо і без допомоги НАТО Україна не змогла б так довго проіснувати.

У розмові з журналісткою Туск згадав, що на території України вже перебуває низка солдатів, спостерігачів та інженерів союзників Польщі по НАТО, але чиї ці військові він не уточнив.

Раніше Генеральний секретар НАТО “колишній” норвезький радикальний марксист Єнс Столтенберг підтвердив твердження про те, що Північноатлантичний альянс не планує введення військ в Україну, й Київ із таким проханням навіть не звертався.

Дискусію навколо введення військ розпочав 26 лютого президент Франції Еммануель Макрон, який заявив, що не виключає такого кроку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Президент Чехії Петр Павел, який спочатку відкидав ідею введення військ в Україну, після розмови з Макроном заявив, що це не порушуватиме жодних міжнародних норм.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності