Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Твердіший від сталі: Американські вчені розробили новий сплав з титану і золота

Американські вчені розробили сплав з титану і золота, який у кілька разів твердіший від більшості видів сталі.За словами професора Емілії Моросан з університету Райса в Х’юстоні, надтвердий сплав може бути використаний для виготовлення надійних медичних імплантатів.

“Він приблизно в 3-4 рази твердіший, ніж більшість видів сталі, – сказала вона. – Він у чотири рази твердіший від чистого титану, який в даний час використовується в більшості зубних імплантатів і при заміні суглобів”.

Сучасні титанові колінні і тазостегнові імплантати можуть служити близько 10 років, після чого зношуються і потребують заміни.

Крім того, титаново-золотий сплав може бути корисний при виготовленні спортивного інвентарю, свердел та інших інструментів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності