Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Twitter затролив найбагатшого мільярдера планети після Маска, – “совпадєніє”?

Мільярдери давно полюбили використовувати приватні літаки для коротких перельотів — проте, що робити людині зі статком у 133 мільярди доларів, коли за її розкішним авіатранспортом спостерігають користувачі Twitter, та ще й називають його подорожі руйнівними для довкілля? Ну, звичайно, продати літак.

Бернар Арно – генеральний директор люксового бренду LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) і друга найбагатша людиною у світі зі статком, який ставить його вище за Джеффа Безоса і нижче Ілона Маска в індексі мільярдерів Bloomberg. Як і інші члени клубу багатих і знаменитих, Арно віддає перевагу комфорту і самоті в приватному літаку. І також потрапив у “сферу спостереження” облікових записів Twitter, які відстежують літаки за допомогою загальнодоступної інформації та сигналів транспондерів.

Нагадаємо, днями Федеральна влада США повідомила, що розслідує дії Ілона Маска щодо угоди про поглинання Twitter за 44 млрд доларів

Один із таких облікових записів під назвою Laviodebernard, нещодавно показав, що приватний літак Арно не був зареєстрований у Франції з 1 вересня 2022 року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У подкасті, що належить LVMH, мільярдер зізнався, що група продала його.

“В результаті тепер ніхто не може бачити, куди я лечу, тому що я орендую приватні літаки для польотів”, – пояснив він.

Син Бернара, Антуан Арно, який також є членом ради директорів LVMH і директором зі зв’язків із громадськістю Louis Vuitton, сказав, що конкуренти можуть отримати перевагу, знаючи, де знаходиться літак компанії. Він підтвердив, що авіатранспорт було продано влітку.

Інший обліковий запис у Twitter I Fly Bernard зазначив, що приватні літаки, якими користуються мільйонери (і, ймовірно, мільярдери), що прибувають до Франції та з неї, викинули 203 тонни CO2 за 48 годин польоту лише у вересні.

Одним із найвідоміших користувачів Twitter, які відстежують приватні літаки, є Джек Суїні. Він має облікові записи, які відстежують Марка К’юбана, Білла Гейтса, Марка Цукерберга та інших. Він також стежить за яхтами та приватними літаками російських олігархів і відстежує польоти літаків, зареєстрованих на ім’я володимира путіна та російських високопосадовців.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ілон Маск, як відомо, запропонував Суїні 5 000 доларів, щоб закрити обліковий запис, який відстежує його літак, оскільки босу Tesla “не подобалася ідея бути застреленим психом”. Суїні сказав, що прибере його за 50 000 доларів, але найбагатша людина у світі так і не відповіла йому після обіцянки розглянути пропозицію.

Більшість найбагатших людей Світу, звісно ж, є гамериканці:

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності