Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Тичячі заробітчан повертаються з прикордонних КПП на Закарпатті та Львівщині (відео)

На кордонах на в’їзді до України утворились довжелезні черги. Напередодні новорічно-різдвяних свят українські заробітчани масово повертаються додому. Традиційно, у другій половині грудня на пунктах пропуску утворюються чималі черги. Зокрема, на КПП, які знаходяться в Закарпатській області, утворюються довжелезні черги. Відколи Польща з опівночі 15 грудня посилила вимоги до в’їзду для українців, на прикордонних пунктах пропуску простоювали до 500 ваговозів і тисячі українських заробітчан.

Так сталось сьогодні, 18-19 грудня, і на пункті пропуску “Ужгород-Вишнє Нємецьке”.

Наразі там черги з легкових та вантажних автомобілів, а також мікроавтобусів розтягнулись на кілометри. Аби перетнути кордон, доводиться очікувати до 10 годин.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На КПП “Малий Березний-Убля” ситуація подібна. Там черга розтягнулась на 3 кілометри.

Закарпатці, які перетинають кордон напередодні Дня святого Миколая, опублікували відео з КПП “Ужгород-Вишнє Нємецьке”.

Відколи Польща з опівночі 15 грудня посилила вимоги до в’їзду для українців, на прикордонних пунктах пропуску простоювали до 500 ваговозів і тисячі українських заробітчан. Про повідомив заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами Найєма, водії дізнавалися про нові вимоги до в’їзду в Польщу безпосередньо на місці, що призвело до великих черг на пропускних пунктах. Транспортний потік на пункті Ягодин зменшився на 400%, а в Краківці розвернули 70% ваговозів.

Щоб розвантажити пункти пропуску, місцева влада розгорнула пункт ПЛР-тестування, а прикордонна й митні служби збільшили кількість інспекторів, які максимально пришвидшили митне оформлення, каже заступник міністра інфраструктури.

“Щодо обмежень з боку польської сторони, то є надія, що найближчим часом уряд Республіки Польща внесе зміни до відповідних постанов та виключить з переліку водіїв вантажних транспортних засобів”, – стверджує Найєм.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності