Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Тих, хто схвалює російську агресію, чехи карають судовими вироками…

Чеські суди засудили вже дев’ятьох осіб за схвалення російської агресії проти України.

Про це в середу повідомила Верховна державна прокуратура Чехії, пише Euractiv.

У Чехії публічні заяви про схвалення повномасштабного вторгнення росії в Україну можуть розглядатись як кримінальний злочин.

З дев’яти обвинувальних вироків усі, крім одного, закінчилися умовними термінами чи штрафами, повідомив верховний державний прокурор Ігор Стржиж.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Один чеський активіст, засуджений за розміщення у соціальних мережах висловлювань про ненависть до українців, отримав дев’ятимісячний тюремний термін.

Крім дев’яти вироків, звинувачення у схваленні агресії росії було пред’явлено 58 особам, а кримінальне розслідування розпочато у 90 справах.

Стржиж пояснив, що якщо хтось публічно висловлює схвалення нападу росії на Україну чи підтримує президента рф владіміра путіна на акціях протесту чи у соціальних мережах, це може вважатися злочином за певних умов.

Нещодавно суд у Вроцлаві почав розглядати справу щодо 59-річної жінки, яку звинувачують у схваленні агресивної війни росії публікаціями у Facebook.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В Естонії поліція затримала російськомовного чоловіка, який у TikTok погрожував вторгненням рф у Таллінн і обзивав естонський уряд.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності