Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Тим, хто пережив Голодомор, виплатять по 200 грн

З нагоди відзначення Дня пам’яті жертв голодоморів Львів виплатить одноразову матеріальну допомогу особам, які пережили Голодомор 1932-1933 років.

Як повідомили в управлінні соціального захисту Львівської міської ради, допомогу отримають 209 осіб – мешканців Львова, які перебувають на обліку у відділах соціального захисту. Ці особи отримають по 200 гривень. На ці потреби у бюджеті міста передбачено 41,8 тис гривень.
«Щорічно ми намагаємось вшановувати людей, які за велінням долі стали очевидцями трагічних сторінок нашої історії, які мали місце в 1932-33 роках, на території сучасної України. Ця виплата є радше символом пам’яті про ці події. І цьогоріч її отримають 209 людей», – розповіла заступник начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Наталія Кузяк.
За її словами, в цьому році кількість осіб, які пережили Голодомор, збільшилася – минулого року їх було 116.
«Це свідчить про те, що львів’яни зголошуються і готові ділитись спогадами, а також просвітити громадськість про правдивість цих подій», – зазначила Наталія Кузяк.
Нагадаємо, День пам’яті жертв Голодомору відзначають щорічно у четверту суботу листопада, яка цього річ припадає на 23 число.
5 листопада у Львові вже відбулася одна акція з цього приводу – «Послання пам’яті». Під час неї львів’яни послання майбутнім поколінням, які через 20 років вшановуватимуть соту річницю Голодомору.
Прес-служба ЛОДА

P.S. У Івано-Франківську віче-реквієм з приводу вшанування жертв голодомору розпочнеться у суботу о 16.00 год. на Вічевому майдані, звідки впорядкованими колонами вирушить для покладання вінків та проведення панахиди до Меморіального кладовища.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності