Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ТИМЧАСОВИЙ захист біженців з України в ЄС продовжено

Європейська комісія вирішила продовжити директиву про ТИМЧАСОВИЙ захист біженців з України у ЄС до березня 2024 року:

«Директива тимчасового захисту буде продовжувати діяти щонайменше до березня 2024 року. Я думаю, що те, що ми бачили сьогодні зранку (масовані обстріли рф міст України – ред.), зробило це дуже зрозумілим: важливо продовжувати приймати тих, хто має необхідність рятуватися в Європейському Союзі»

Йлва Йоганссон

Єврокомісар із внутрішніх справ

З початку вторгнення рф в Україну Європейський Союз вперше в історії та у рекордні строки активував Директиву тимчасового захисту, зараз під її захистом перебувають 4,2 млн українців. Ініціатива надає українцям у ЄС допомогу у пошуку приміщень для проживання, у медичному обслуговуванні, в доступі до освіти та надає право на роботу у ЄС.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також у ЄС скасують необхідність перереєстрації для українських переселенців, які повернулись до України, однак знову були змушені шукати притулку на території ЄС.

«Ми вирішили, що вам не потрібно перереєструватися, коли ви повертаєтеся назад. Ви можете зберігати ваш тимчасовий захист, який ви отримали в країні-члені. Єдина річ, яку ви маєте зробити, – це повідомити національним та місцевим органам влади в приймаючій країні, що ви повертаєтеся до України. Але при цьому вам не потрібно повертати вашу (реєстраційну) картку. Ви можете зберігати вашу реєстрацію. Вам потрібно лише повідомити, що ви повертаєтеся. Тож це спрощує рух, якщо вам буде необхідно рятуватися знову»

Йлва Йоганссон

Єврокомісар із внутрішніх справ

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності