Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

У Франківська вкрали рекреаційну зону

Документи свідчать про махінації, які дозволили орендарю земельної ділянки 1,8 га та забудовнику знищити зелені насадження та водойму на місці майбутньої забудови, заявив депутат Івано-Франківської міської ради Володимир Чорноус.
Ще в квітні минулого року мешканці прилеглих до мікрорайону, де раніше знаходилося невеличке озерце, вулиць у Франківську, – зокрема Ленкавського і Кривоноса, – забили на сполох.

Люди зверталися до міського голови і до контролюючих інстанцій, повідомив під час громадської дсикусії з приводу забудови ділянки біля міського озера депутат міської ради, юрист Володимир Чорноус.

Івано-франківське обласне управління водних ресурсів повідомило, що жодного дозволу на ліквідацію водного об’єкта в цьому місці не видавалося.

«Дослівно так, – зацитував документ Володимир Чорноус, – дозвіл будівельній компанії «Вамбуд» (а це генеральний підрядник будівництва на вказаній ділянці – повідомляє інформагенція КУРС) на ліквідацію водойми не видавався. На озеро між вулицею Ленкавського і міським озером. Підписав начальник упраління водних ресурсів пан Михайлюк».
Відповідь датована 3 квітня 2014 року. Вже 5 квітня, сказав пан Чорноус, озера не існувало.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«В той самий час довкола озера зрізали зелені насадження, – продовжує пан Чорноус. – Стосовно них був «Акт обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню». Згідно з цим Актом, на ділянці зрізали 65 дерев. Один нюанс: згідно з обстеженням від 20 червня 2013 року всі зелені насадження на цій ділянці раптом стали аварійними, а дерева – пошкодженими і з вадами розвитку».

За словами Володимира Чорноуса, дерева вирубали ще в квітні, тоді як дозвіл на вирубку видали в листопаді 2013 року, через 4 місяці після фактичної вирубки.

Більше того, в червневому Акті послалися на те, що дерева підлягають видаленню у зв’язку з будівництвом багатоповерхових будинікв. А Декларація про це, додав пан Чорноус, була видана через 4 місяці – у жовтні 2013 року.
«От ясновидячі у нас були інспектори», – не стримується він від сарказму.

Сам «Акт обстеження» від 20 червня, на думку Володимира Чорноуса, теж є сумнівним, оскільки його підписали не ті особи, прізвища яких були під ним зазначені. Зокрема, представник ДП «Теплокомуненерго» пан Мельник на той час уже був на пенсії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Володимир Чорноус також повідомив, що в Івано-Франківській прокуратурі порушено два кримінальних провадження по зловживаннях із землею біля міського озера – у листопаді 2014 року і січні 2015 року.

Джерело: Курс

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності