Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

У Франції помер водій автобуса, побитий пасажирами без масок

Троє пасажирів побили водія автобуса в місті Байонна, після того як він попросив їх надіти обов’язкові захисні маски. Лікарі констатували у нього смерть мозку, через кілька днів він помер. Нападники затримані.

ФОТО: Родичі водія автобуса Філіпа Монгійо на марші пам’яті в Байонна

У Франції водій автобуса, якого побили пасажири без масок, помер в п’ятницю, 10 липня, повідомляє агентство AFP з посиланням на родичів померлого. Філіп Монгійо став жертвою “вкрай жорстокого нападу”, який призвів до смерті головного мозку, заявив представник міської прокуратури.

Інцидент стався 5 липня в місті Байонна на південному заході Франції. Монгійо попросив трьох чоловіків, які хотіли сісти в автобус, надіти захисні маски, а також спробував перевірити квиток у ще одного. Маски є обов’язковими для пасажирів громадського транспорту в світлі боротьби з поширенням коронавірусу SARS-CoV-2.

Порушники правил побили водія, а потім втекли з місця події і сховалися в квартирі одного з нападників. Монгійо в несвідомому стані був доставлений в лікарню.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Двоє нападників – молоді люди у віці 22 і 23 років – вже потрапляли в поле зору поліції. Їм пред’явлено звинувачення в замаху на вбивство. Ще двом пред’явлено звинувачення в ненаданні допомоги людині, що знаходиться в небезпеці. Всі мігранти взяті під варту.

У Байонна 8 липня відбувся марш пам’яті, організований родичами загиблого. В акції брали участь близько 6 тисяч осіб. За словами очевидців, того ж вечора водії в ряді міст, включаючи Париж, Бордо і Страсбург, вшанували пам’ять свого колеги, зупинивши автобуси на одну хвилину.

Трагедія привела до тимчасових перебоїв в автобусному сполученні в регіоні, оскільки деякі водії відмовилися виходити на роботу. Транспортні компанії відзначають, що в автобусах будуть посилені заходи безпеки. Очікується, що глава МВС Франції Жеральд Дарманен днями відвідає місто й, серед іншого, зустрінеться з водіями громадського транспорту.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності