Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

У Японії створено перший військовий підрозділ комп’ютерної безпеки

У збройних силах Японії створено перший спеціалізований підрозділ комп’ютерної безпеки, який боротиметься з наростаючими атаками хакерів на військову інфраструктуру країни. Як повідомили в середу джерела в міністерстві оборони країни, цей підрозділ вже провів закриті спільні навчання з фахівцями Пентагону.

Раніше захист комп’ютерних мереж збройних сил забезпечували фахівці, прикомандировані до окремих штабів. Новий підрозділ покликаний більш тісно координувати їх діяльність, він буде фіксувати і запобігати всім спробам проникнути або придушити інформаційні системи армії і флоту.

Програмісти, що входять в нього та експерти з комп’ютерних мереж, потім повинні будуть поширити свій контроль на всі державні комп’ютерні системи. У 2015 році передбачається сформувати при уряді Центр кібернетичної безпеки. Він координуватиме всю політику в цій сфері, включаючи підготовку спеціалістів.

Уряд ухвалив також рішення цілеспрямовано надавати підтримку розширенню в країні ринку приватних послуг із захисту комп’ютерів і мереж зв’язку від злому і проникнення. До 2020 року обіг коштів у даному сегменті збільшиться, за оцінками експертів, удвічі. Зараз цей ринок оцінюють в 600-700 млрд ієн ($6-7 млрд).

Японія вже ставала жертвою масованих атак невідомих комп’ютерних зломщиків. Ними були на час поставлені під контроль інформаційні мережі корпорації важкого машинобудування Mitsubishi Heavy Industries, зайнятої випуском, зокрема, військової та космічної техніки. Були зафіксовані також зломи комп’ютерів депутатів парламенту.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Торік, за офіційними даними, комп’ютерні системи державних організацій і приватних компаній 12,8 млрд разів піддавалися атакам невідомих хакерів. Це стало рекордом за весь час ведення такої статистики, яка ведеться з 2005 року, повідомив урядовий Інститут інформатики і комунікаційних технологій.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності