Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

У Конфедерації будівельників України хочуть запровадити рефінансування Нацбанком будівництва житла

Одним з пріоритетних питань роботи Конфедерації будівельників України є створення на законодавчому рівні умов для доступного банківського кредитування забудовників і покупців житла. Про це йшлося під час засідання Ради директорів КБУ.

pccЗа словами Президента КБУ Льва Парцхаладзе, дерегуляція галузі та спрощення певних механізмів роботи є основними завданнями, які дозволять будівельникам вийти з кризи.
“Зараз все має змінитися. Змінилася влада, повинно змінитися й наше ставлення до законодавства та його виконання”, – підкреслив Л.Парцхаладзе.
Пріоритетом роботи КБУ в законодавчому полі на сьогодні є спрощення отримання прав на землю і приєднання до інженерних мереж, впровадження європейської системи проектування і перегляд існуючих ДБН. Одним із завдань також є створення на законодавчому рівні умов для доступного банківського кредитування забудовників і покупців житла.
“Введення в поточному році цільового рефінансування Нацбанком за ставкою не вище 8-10% державних комерційних банків, що фінансують будівництво і придбання житла”, – йдеться в офіційному документі КБУ.
Крім того, в законодавчих планах КБУ також зменшення податкового навантаження на забудовників.
“Думаю, цього буде достатньо, щоб оживити галузь”, – сказав Парцхаладзе.
Нагадаємо, за словами експертів, дерегуляція та спрощення дозвільних процедур у будівельній галузі дозволить Україні за підсумками поточного року суттєво підвищити свій показник у світовому рейтингу ведення бізнесу “Doing Business”.
“Якщо все, що на сьогодні озвучено і заплановано, вдасться, то цього року ми маємо всі шанси підвищити свій показник у рейтингу “Doing Business”, а це й інвестиції, і позитивний розвиток взагалі. Для нас, як і для будь-якої будівельної компанії, найголовніше довіра інвесторів і виконання своїх зобов’язань перед ними, які ми виконували і будемо виконувати надалі в повному обсязі”, – зазначив президент “Київміськбуду” Ігор Кушнір.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності