Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

У ЛЬВОВІ і ІВАНО-ФРАНКІВСЬКУ ЗБУДУЮТЬ МЕЧЕТІ?

За останні декілька років Львів став домом для багатьох переселенців із Криму, в тому числі, й кримських татар. До анексії Криму Росією на Львівщині проживали всього 20 кримських татар, зараз їх у сто разів більше. Більшість хотіла б зберігати ісламські традиції, з цією метою мусульмани Львова активно лобіюють будівництво мечеті у місті.

Попри те, що кримські татари заслуговують на повагу з нашого боку, і попри історичну свободу віросповідання в Україні, де віддавна поряд з православними церквами будувалися вірменські, католицькі, лютеранські, кальвіністські та інші християнські храми, юдейські чи караїмські синагоги, будівництво мечетей без нагальної потреби, враховуючи сьогоднішню ситуацію у Західній Європі з мусульманськими мігрантами і їх експансією відтіля на Схід (сьогодні у польській Варшаві мігрантів не менше ніж у німецьких Кельні та Берліні чи французьких Парижі та Кале) може спровокувати їх вторгнення і в Україну, в такий спосіб гарантуючи їм умови комфортного релігійного тут перебування.

Віщуном такої експансії можуть слугувати тисячі мігрантів з Азії, пійманих за останні десятиріччя нашими прикордонниками при спробі незаконно перейти західні кордони України в напрямку ЄС, які нині чомусь залишаються жити в нашій державі, що й без цих потенційних терористів і дармоїдів переживає економічну кризу.

Іншим віщуном навали мігрантів можуть бути й іноземні студенти, які приїхали в Україну з однією метою – не навчатися тут і здобувати освіту, а усіма правдами й неправдами (фіктивні шлюби з українками і т.ін.) залишитися і почати тут не завжди законний свій бізнес, раз ЄС їм не світить.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Щоправда ВНЗ, де навчаються ці мусульманські студенти-іноземці, дбаючи за їх комфорт, виділяє їм для їхніх культових релігійних потреб приміщення у гуртожитках, де ті проживають, але цього, як виявляється, їм вже замало.

Так для прикладу в Івано-Франківську чотири роки тому під час засідання однієї з комісій, що займалася питаннями іноземців, керівником місцевої громадської організації “Центр Європейської інтеграції” Геннадієм Микиткою арабським студентам було навіть запропоновано спільно звернутися до місцевої влади з вимогою виділити їм в мікрорайоні «Пасічна» земельної ділянки під будівництво… мечеті. Тоді ця ініціатива євроінтеграторів не знайшла більше нічиєї підтримки. Але не можна виключати, що вже сьогодні ще хтось не підтримає цієї ідеї. Адже сьогодні тут студенти-араби вже взялися за реєстрацію своїх громадських організацій відповідно до країн свого походження. Яка подальша мета такої ініціативи «тимчасових» гостей міста здогадатися не тяжко.

Тож не виключено, що вмісті окрім чебуречних під назвою «Шаурма», оформленими на фіктивних господарів-українців, які ростуть тут як на дріжджах, незабаром може вирости й мечеть, і прихожан їй вистачить, а якщо не вистачить, то Європа нам поможе. Це ж стосується і Львова чи Тернополя, де теж навчається маса потенційних мігрантів…

Андрій Шпіц

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Джерело

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності