Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

У Львові стартував ІХ Міжнародний фестиваль єврейської музики

У Львові цілий місяць триватиме Міжнародний фестиваль єврейської музики.

17492647_1205125442918712_3394254366559396468_o

«LvivKlezFest – це спроба відтворити втрачену музичну культуру і відродити частину історії Львова. І цей фестиваль – не просто концерт, який триває упродовж одного чи трьох днів. Це – грандіозне свято, шоу, на якому львів’яни та гості міста долучаться до найкращих зразків зі скарбниці єврейської музики», – говорять організатори заходу, і це – Всеукраїнський благодійний фонд «Хесед-Ар’є». І його директор Адель Діанова додає, що дивувати гостей буде чим, бо учасники LvivKlezFest-2018 – музиканти з Австрії, Великої Британії, Ізраїлю, Італії, Польщі, Словаччини, Естонії та України.

images

Стартував фест учора, 15 травня. За ліком – це десятий  LvivKlezFest. А присвячують його організатори 70-річчю держави Ізраїль.

Вже відбулося відкриття виставки у Львівському історичному музеї «Євреї – народ Книги» зі збірок кількох львівських музеїв. В експозиції – раритети від початку XVI століття, і це книги з Амстердама, Берліна, Франкфурта-на-Майні, Кракова, Варшави, Відня, Венеції… Багато експонатів виставляються вперше з 30-х років минулого століття. Показ доповнений гравюрами, живописом та малюнками, присвяченими єврейській книзі та книговиданню.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також учора всі охочі могли побувати на святковому концерті ВІА «Варнічкес» та ансамблю танцю «Єврейські мініатюри».

59ae3d1e95ea1

Попереду, аж до 10 червня, – фото- та художні виставки (зокрема  – «70 сторінок історії Ізраїлю в портретах», що її представлятимуть у ратуші),  театральні вистави, дитяче свято, творчі вечори, фестиваль єврейських хорів, квест, концерт-молитва, присвячений 75-й річниці знищення Янівського концтабору (Простір трьох синагог на площі Арсенальній) та гала-концерт «Мазл Тов!» («Всім – добра») на площі Ринок.

Цьогорічний LvivKlezFest підтримали Розподільчий фонд «Джойнт», Львівська міська рада, Львівська обласна державна адміністрація, приватні меценати та друзі.

«Хочемо цим фестивалем повернути на вулиці Львова єврейську культуру, яка була до Другої світової війни складовою частиною трьох культур, які тут, у Львові, панували», – говорить директор Всеукраїнського єврейського благодійного фонду «Хесед-Ар’є» Адель Діанова.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності