Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

У Львові відкрився довгоочікуваний океанаріум

Львів одержав довгоочікуваний океанаріум. Аби переобладнати кінотеатр під океанаріум, у будівлі провели реконструкцію.

На проспекті Шевченка, 8 у Львові відкрили перший в місті приватний океанаріум. На відкриття прийшли й протестувальники-екоактивісти, що виступили проти такого розважального закладу.

Океанаріум відкрили у будівлі колишнього кінотеатру «Київ». Аби переобладнати кінотеатр під океанаріум, у будівлі провели реконструкцію.

Тут є морські жителі з різних куточків світу. Сюди привезли, зокрема, 20 маленьких акул і три різновиди скатів. Також тут є риби-собаки і риби-клоуни. Окремий басейн з хижими прісноводними рибами.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Годують риб в океанаріумі 1-2 рази на добу. За словами керівника підрозділу акваріумністики Назара Зінковського, найбільше корму потребують хижаки, зокрема, акули, які швидко ростуть.

«Раціон йде від планктону замороженого до риби, кальмарів, мідій. Планктон є в нас навіть в Україні. Є організації, які займаються виготовленням акваріумних кормів заморожених, відповідно, ми в них купляємо і годуємо повноцінним раціоном, кормом, яким вони харчуються в природі», – розповідає він.

Еколог Анатолій Павелко проти відкриття океанаріуму, як розважального закладу. Він вважає, що рибам важко забезпечити необхідні умови існування.

«Забезпечити гідні умови для океанічних мешканців в умовах міста, яке розташоване за 800 км від найближчого морського узбережжя досить складно. У зв’язку з тим, можуть виникнути певні проблеми, пов’язані із хворобами риб, з меншими строками життя, ніж би це було у природних умовах», — додає він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Однак в океанаріумі запевняють, що що про риб добре дбають. Так, співорганізаторка закладу Яна Яновська каже, що утримання тварин їм не зашкодить, адже за рибами доглядає професійна команда.

Додамо, що загалом у львівському океанаріумі живе приблизно 3 тисячі морських жителів.

Дитячий квиток (3-13 років) тут коштуватиме 150 грн, студентський та підлітковий (14-17 років) – 200 грн, а дорослий – 250 гривень.

«Кінокомплекс-Київ» в судовому порядку змусило міськраду винести на сесію питання про включення до переліку об’єктів, що підлягають приватизації способом викупу, приміщення кінотеатру «Київ» на проспекті Шевченка, 8. У кінці травня 2013 року депутати проголосували за відповідну ухвалу, дозволивши «Кінокомплекс-Київ» як орендарю приватизувати приміщення (а це 835,8 кв.м) без проведення повноцінного аукціону.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У 2015 році ТОВ «Кінокомплекс-Київ», власником якого був львівський депутат і бізнесмен Григорій Козловський, хотів викупити приміщення колишнього кінотеатру. Його мали продати за 8 млн, втім Вищий господарський суд вирішив повернути кінотеатр громаді міста. Станом на зараз це підприємство припинило свою діяльність.

У вересні 2015 року за цією адресою зареєстрували ОСББ «Шевченка 8». Його уповноваженим вказаний Олег Дублянський. Він же є керівником ОСББ «Свободи 11», де донька Григорія Козловського Софія Максимець будує готель. До травня 2019 року керівником ОСББ на Свободи вказувався Григорій Козловський.

У 2017 році виконком Львівської міської ради видав містобудівні умови та обмеження Григорію Козловському та Валентині Свіщовій на реконструкцію нежитлових приміщень будинку №8 на проспекті Шевченка. У будівлі мали надбудувати третій та мансардний поверхи. Гранична допустима висота споруди – 18,1 м.

Нагадаємо, що у курортному Трускавці на Львівщені уже кілька років діє дельфінарій.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності