Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

У Львові зникла австрійська дорога завширшки 8 метрів і завдовжки 10 кілометрів

Львівську історичну бруківку викрадають системно. Фактично з 2008 до 2014 року у Львові зникло 80 тисяч квадратних метрів бруківки. Про це на прес-конференції повідомив будівельник, генеральний директор ПрАТ «Ірокс» Ігор Микичак.

Він стверджує, що викрадають бруківку під час ремонтних робіт на дорогах міста та під час прокладення колії під безшумний трамвай.

«Тільки плит під безшумний трамвай було покладено 46 тис 703 метри квадратних. Також від Монументу Слави на вулиці Стрийській до автобусного заводу була бруківка, її демонтували, зараз лежить асфальт. Вулиця Кривчицька – була бруківка, демонтували, лежить асфальт. І так у нас не одна вулиця Львова», – каже будівельник.
За його словами, ця бруківка – базальт, базальтовий камінь – найкращий, який тільки може бути. Вартість цієї бруківки 20 мільйонів доларів.

«Цю бруківку клали за бабці Австрії, за Польщі. І можете собі уявити, що дорога, завширшки 8 метрів і завдовжки 10 кілометрів у Львові зникла», – заявив Ігор Микичак.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За його словами, реконструкцію дороги на вулиці Стрийській робили ще за радянської влади, у сімдесятих роках. Тоді скільки бруківки зняли, стільки й поклали. А зараз замість неї кладуть плити та цементний розчин. А базальтову бруківку списують.

«Списують, ніби вона йде в бій, в пилюку. І ту пилюку вивозять. Пилюкою стає та бруківка, вона б’ється. Так міськрада звітує», – стверджує Ігор Микичак.

P. S. Пригадується, як ще півроку тому львівські таксисти розповідали, що за бажання і наявності чи малих коштів, можна придбати славнозвісну бруківку для приватних цілей. Окрім ціни $3 за 1 шт. більших розмірів та відповідно $5 за малу (т. зв. «глянсовану») продавцю-дорожнику необхідно ще й гарантувати, що викладати її Ви будете у себе на обійсті тільки за високим муром…

Невже таксисти говорили правду?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Куди поділася аналогічна австрійська бруківка з Івано-Франківська на початку 90-х рр. минулого сторіччя, теж ходять легенди…

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності