Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

У ЛЬВОВІ ЗУСТРІЧАЛИСЯ «РЕФОРМАТОРИ»

Питання децентралізації, формування спроможних громад та їх територіальних об’єднань, взаємовідносин між державними органами та населенням, реформування адміністративного апарату та судової системи минулої п’ятниці у Львові обговорили учасники Форуму «Галичина на підтримку конституційних реформ», що відбувся з ініціативи громадської організації «Європейська Галицька асамблея».

Участь у Форумі взяли громадські активісти, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Галичини. Серед них – представники громадської організації «Громадські ініціативи Галичини» Роман Островський (м. Івано-Франківськ), ГО «Центр громадських ініціатив» Віталій Загайний (м. Львів), ГО «Центр дослідження місцевого самоврядування» Ігор Бригілевич (м. Львів), керівник апарату Львівської обласної державної адміністрації Орест Матвіїшин та інші.

«Бачимо, якою драматичною є економічна ситуація; соціальна сфера теж є у страшному стані. І ми не можемо чекати місяцями, роками – нам потрібні реформи вже, – коментує доцільність проведення Форуму його модератор – лідер ГО «Європейська Галицька асамблея» Володимир Павлів, – якщо влада центральна не справляється, то ми готові їй допомогти».

Спікери Форуму говорили про те, які можливості для децентралізації створює сьогодні чинне законодавство і які закони та підзаконні акти ще необхідно ухвалити; наскільки ефективними є чинні механізми забезпечення прозорості у діяльності органів влади та рівноправності стосунків у форматі: влада, як надавач адмінпослуг – громадянин, як споживач таких послуг; яку користь чи шкоду може спричинить об’єднання територіальних громад тощо.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У свою чергу спікер з Прикарпаття Роман Островський переконаний, що Україна сьогодні потребує не стільки прийняття нових законів, скільки контролю за їх виконанням, причому в першу чергу тими, хто ці закони творить або за обов’язками служби зобов’язаний впроваджувати їх у життя.

В підсумку Форуму його учасники ініціювали створення Громадської Ради Галини на підтримку реформ.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності