Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

«У моїй смерті (самоспаленні) прошу винити Російську Федерацію» (відео+21)

У п’ятницю, 2 жовтня, у Нижньому Новгороді, перед офісом тамтешньої поліції, тобто МВС, здійснила самоспалення опозиційна журналістка Ірина Славіна.
Від отриманих опіків – вона померла.
Її хотів врятувати якийсь прохожий, але вона його відштовхнула.
В передсмертній записці вона написала:
«У моїй смерті прошу винити Російську Федерацію».
Попереднього, 1 жовтня, до Ірини Славіної, яка наступного дня підпалила себе біля будівлі МВС в Нижньому Новгороді, приходили з обшуком у справі «Відкритої Росії». За словами журналістки у неї забрали всі електронні пристрої.
«Сьогодні 6:00 в мою квартиру за допомогою бензорізу і ломика-фомки увірвалися 12 осіб: співробітники СКР, поліції, СОБР, поняті. Двері відчинив чоловік. Я, будучи голою, одягалася вже під наглядом незнайомої мені дами. Проводили обшук. Адвокату подзвонити не дали. Шукали брошури, листівки, рахунки «Відкритої Росії», можливо, ікону з ликом Михайла Ходорковського. Нічого цього у мене немає. Але забрали, те що знайшли – всі флешки, мій ноутбук, ноутбук дочки, комп’ютер, телефони – не тільки мій, а й чоловіка, – купу блокнотів, на яких я щось черкала під час прес-конференцій.
Я залишилася без журналістських “засобів виробництва”.
Зі мною все добре. Але дуже настраждався наш собака Май. Його до 10:30 не давали вивести на вулицю».
Протягом останнього року Ірину Савіну регулярно тягали в суди.
Наприклад, весною 2019-го Ірину оштрафували на 20 тисяч рублів за “недозволену” ходу, а восени – на рекордні 70 тисяч за “неповагу до влади“. Нинішнього літа журналістку вже звинуватили в “поширенні неправдивої інформації” в новині про коронавірус, і пригрозили їй штрафом в 500 тисяч рублів, який Ірина сприймала як «фінансове вбивство».
А 1 жовтня до Ірини з виламуванням дверей та обшуком вдерлися путінські “чекісти” – за підозрою у зв’язках з «небажаною організацією». Наступного дня журналістка підпалила себе себе перед будинком Головного управління МВС, залишивши прощальне послання:
«У моїй смерті прошу винити Російську Федерацію».

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності