Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

У Молдови є матеріальні претензії до України

Президентка Молдови Мая Санду сьогодні, 30 березня, зібрала Вищу раду безпеки з метою “поговорити про майно Молдови в Україні”…

Про це повідомляє Newsmaker.

Засідання проходить в приміщенні адміністрації президента. Рада обговорює неправильне управління майном Молдови в Україні і його втрату, а також боротьбу з контрабандою і трафіком наркотиків.

Йдеться зокрема про втрату Молдовою численних санаторіїв на території України.
Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Останні збори Ради безпеки відбулися 13 березня. Тоді після засідання президентка закликала уряд і парламент ввести в країні більш жорсткі обмежувальні заходи, щоб стримати поширення коронавірусу.

Зазначимо, що зараз Парламент Молдови на межі розпуску Президентом, бо не зміг затвердити прем’єр-міністра, якого запропонувала президентка Мая Санду. Більшість, контрольована проросійським експрезидентом Ігорем Додоном, просто відмовилася ставити на голосування кандидатуру соратника Санду і заявила, що не робитиме цього й надалі.

Але іронія молдовської політики полягає у тому, що президентка і не хотіла, щоб її кандидата обрали прем’єром. Навпаки, їй було необхідне провальне голосування за її однопартійця. Не дивуйтеся такому бажанню: річ у тім, що в цьому разі Санду отримувала би право розпустити парламент, призначити нові вибори і отримати всю (або майже всю) повноту влади у Молдові, забравши важелі впливу у команди Додона.

Однак Санду вирішила сприймати ситуацію “творчо” і оголосила: відмова партії Додона від голосування – це те саме, як ніби кандидат у прем’єри провалився. А отже, президент має право робити наступний крок. Тобто – розігнати парламент.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності