Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

У нас дві війни, – президент Зеленський сенатору США

Сьогодні, 30 травня, президент України Володимир Зеленський зустрівся в Києві з сенатором США Робертом Портманом.

Говорили про політичну ситуацію в Україні, зокрема, про позачергові парламентські вибори, що відбудуться 21 липня цього року. Зеленський сказав, що розпуск Верховної Ради відповідає запитам суспільства. Завдяки липневим парламентським виборам, новий уряд може бути сформований вже у вересні.a6a92820eddf1d3bee9ec467bf32eb2c_1559229837_extra_large_650x410

Якщо б цей парламент, що не працює, був і далі, то ми сформували б уряд у грудні. Ми не можемо чекати. У нас дві війни – війна з Росією і війна з корупцією всередині країни, яка є загрозою, перш за все, для економіки України“, – підкреслив Зеленський.

Інше питання, яке обговорили співрозмовники – ситуація на Донбасі, де п’ять років триває війна. Обговорили необхідні кроки для досягнення прогресу у мирному врегулюванні, передусім щодо припинення вогню та обміну заручниками.

Президент окремо відзначив активну позицію Сенату США у запровадженні санкцій проти Росії та наданні Україні військової допомоги, а також необхідність подальшого тиску на Росію задля забезпечення належного виконання Мінських домовленостей.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зеленський та Портман також обговорили питання реалізації реформ, які мають наблизити Україну до Євросоюзу й НАТО.

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності