Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

У них: що армія, що поліція, – викрали особові справи зі штаб-квартири Європолу…

Торік влітку у штаб-квартирі Європолу в Гаазі відбувся витік особових справ топспівробітників.

За даними Politico, надруковані особові справи виконавчої директорки Кетрін де Боллє та інших високопосадовців зникли у період до вересня.

Відомо про це стало 6 вересня, коли до директорату Європолу передали інформацію про зникнення особистих документів декількох співробітників. Журналісти Politico ознайомилися з внутрішньою нотаткою агентства та поговорили з деякими нинішніми й колишніми працівниками.

«Враховуючи роль Європолу як правоохоронного органу, зникнення особистих справ співробітників є серйозним інцидентом з порушенням безпеки та особистих даних», – йдеться у записці, опублікованій у внутрішній системі оголошень і датованій 18 вересня.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Деякі з загублених файлів знайшли в громадському місці в Гаазі – на них випадково натрапила людина, яка згодом принесла їх до поліції. Але з’ясувати, яким чином їх винесли зі штаб-квартири та наскільки довго цих документів не було так і не вдалося.

«Поліція Гааги була залучена до деяких деталей, пов’язаних із поточним внутрішнім розслідуванням Європолу», – прокоментував речник поліції Гааги ван Сантен.

Троє з чотирьох співрозмовників медіа стверджують, що особові справи належали виконавчій директорці Європолу Де Боллє і трьом її заступникам: Юргену Ебнеру, Андрію Лінцу і Жану-Філіпу Лекуффу. Особові справи могли містити інформацію про освіту, дату народження, сімейний стан, співмешканців, поточну адресу та інші дані для відділу кадрів. Після зникнення документів керівника відділу кадрів, який очолював його з 2016 року, відправили в адміністративну відпустку, і до роботи він більше не повернувся.

Конфіденційні друковані копії файлів відділу кадрів Європолу зберігаються під замком у сейфі в кімнаті, доступній лише для персоналу. Дуже мала кількість працівників знають код сейфа, сказав один із посадовців. Незрозуміло, як ці файли винесли.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Одне з припущень, озвучене журналістам, полягає в тому, що викрадення особових справ мало на меті завдати шкоди саме очільнику відділу кадрів, оскільки в Європолі нібито є внутрішні конфлікти.

Європол є одним з найбільших агентств Єврсоюзу. Він координує великі міжнародні розслідування та операції з національними поліцейськими органами та партнерами, такими як Інтерпол і ФБР США.

Раніше ми писали, що деякі документи, що нібито були злиті з Пентагону, почали з’являтися в мережі ще в січні цього року.

Також нагадаємо, що міністерство юстиції США розпочало розслідування витоку величезної кількості документів американської розвідки, які були опубліковані в соціальних мережах протягом останніх тижнів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також нагадаємо, що радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк натякає, що матеріали про підготовку українського контрнаступу, які з’явилися в мережі як нібито витік секретних військових документів, є підробкою, створеною російською розвідкою.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності