Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

У ПЕТЕРБУРЗІ З’ЇЗД ЄВРОПЕЙСЬКИХ НЕОНАЦИСТІВ

У неділю, 22 березня, в Петербурзі в готелі «Холідей Інн» пройшов «Міжнародний російський консервативний форум». Про це повідомляється у Петербурзьких ЗМІ.

Де-факто форум організувало пітерське відділення право радикальної партії «Родина», але юридичним організатором є «Російський національний культурний центр – Народний дім», який називає цей захід «першим у світовій історії Форумом національно-орієнтованих політичних сил Європи і Росії».

Судячи з списку доповідачів, взяти участь у форумі повинні були представники одинадцяти європейських партій – велика частина з них має репутацію ультраправих, а то і неонацистських. В той же час вони вирізняються впевненою підтримкою дій Володимира Путіна на міжнародній арені.

Антифашисти Петербурга заявили, що будуть домагатися скасування форуму і закликали городян висловити свій протест керівництву готелю, де він повинен пройти. На їхню думку, всі партії, які візьмуть участь у форумі «об’єднує те, що вони судять про людей не за вчинками, а за національністю, кольором шкіри, релігійної, культурної, статевої приналежності і хочуть покласти цей підхід в основу державної політики».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У зв’язку з такою заявкою антифашистів організаторами форуму були прийняті певні міри перестороги. Тому, хто з доповідачів приїхав у Петербург і взяв участь у форумі достеменно не відомо, бо дійство пройшло при зачинених для ЗМІ дверях, але за попередньою інформацією це мали бути:

Роберто Фіоре (Італія) – засновник і лідер партії неофашистської «Форца Нуова», яка підтримала захоплення Криму і війну на сході двох українських областей.

У 1985 році був заочно засуджений в Італії за причетність до фашистської терористичної організації ANR.
Удо Фойгт (Німеччина) – ультраправий політик, колишній голова правоекстремістської Націонал-демократичної партії Німеччини, а нині – депутат Європарламенту.

Засуджений у Німеччині на 10 місяців умовно за заяву про те, що його партія «схиляється» перед мужніми воїнами вермахту і СС.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Прикметно, що ще зовсім нещодавно, влітку 2014 року, російська пропаганда (РИА Новости) демонструвала на прикладі Фойгта в Європарламенті «тріумф неонацизму» в Європі.

Депутати Європарламенту від Греції Елефтеріос Сінадінос і Георгіос Епітідіос – представники партії «Золота зоря», за статутом якої «тільки арійці за кров’ю і греки за походженням можуть претендувати на членство у партії». Емблемою партії є модифікована свастика.

Даніель Карлсен (Данія) очолює неонацистську «Партію данців», засновану колишніми членами Націонал-соціалістичного руху Данії, який, у свою чергу, було «дочірньою структурою» нацистської НСДАП. Радіостанція руху була визнана расистською і заборонена в 2004 році.

Нік Гріффін з «Британської національної партії», чия ідеологія включає расизм, антисемітизм, заперечення Голокосту, заборону імміграції і гомофобію.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А також «міністр закордонних справ» «ДНР» Олександр Кофман, лідер партії «Батьківщина» і депутат Держдуми від «Єдиної Росії» Олексій Журавльов, націоналіст Єгор Холмогоров, редактор журналу «Питання націоналізму» Надія Шалімова, координатор «Російського Імперського руху» Станіслав Воробйов, організовує форум колишній член КПРФ Юрій Любомирський.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності