Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

У Польщі на президентських перегонах лідирує Дуда, пори жорстку критику ЛГБТ та лібералів з Єврокомісії

ЛГБТ «ідеологія» більш руйнівна, ніж комунізм, — заявив ще 13 червня президент Польщі Анджей Дуда у своїй передвиборчій промові у місті Бжег, повідомляє TIME.  За що Дуду відразу піддали суворій критиці ліберали із Єврокомісії, ті самі, які раніше наводнили ЄС мігрантами, а нині стають перед ними навколішки, коли ті нищать їхнє майно, трощать магазини, палять машини, влаштовують масові безпорядки.*

За словами президента Польщі, покоління його батьків протягом 40 років боролося проти комуністичної ідеології, не для того, щоб з’явилася нова, яка виявилася для польського суспільства ще більш згубною. Заява політика пролунала у контексті системної політики Польської держави, направленої на захист сім’ї від втручань ЛГБТ. Так, напередодні Дуда підписав «Сімейну хартію» передвиборних пропозицій, яка забороняє впровадження в школах ЛГБТ-ідеології та підтверджує право батьків на сексуальне виховання своїх дітей.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: ДІДО ПРЕЗИДЕНТА ПОЛЬЩІ ЗАГИНУВ В ЛАВАХ УПА ПІД БОЛЕХОВОМ

Ця позиція викликала шквал критики з боку ліволіберальних сил, які звинуватили президента в ультра-націоналізмі. У відповідь канцелярія президента була змушена зробити уточнення, що його заява «стосується не людей, а ідеології», та не має жодного відношення до дискримінації. А сам Анджей Дуда підкреслив, що виступає за рівність, проте “переконання будь-якої меншини не можуть бути нав’язані більшості під фальшивою претензією на толерантність”. «У наш час істина стала переляканою маленькою істотою, яка ховається від набагато сильнішої коректності», — додав президент в іншому твіті.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що Польща — одна з країн Євросоюзу, що займає сильну позицію на захист традиційних сімейних цінностей свого суспільства: у минулому році понад 80 міст і сіл країни підписали декларації про створення так званих “вільних зон від ЛГБТ-ідеології”.

Польща — це вже не перша країна світу, яка починає активно блокувати гендерну та ЛГБТ ідеологію для захисту своїх національних, моральних і духовних цінностей.

Віцепрезидент Єврокомісії Вєра Юрова, що відповідає за цінності і прозорість, через два дні після того виступила із різким осудом Польського президента-католика.

Мені здається дуже сумним, що в сучасній Європі політики, що займають високі посади, вирішують націлитися на меншини заради потенційних політичних вигод“, – заявила Юрова в Європарламенті, додавши, що це порушує гарантії ЄС про рівні права для всіх.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Права ЛГБТ стали ключовою темою передвиборчої кампанії напередодні президентських виборів у Польщі 28 червня. Дуда, чинний президент, якого підтримує консервативна правляча партія, поклявся захищати польські сім’ї від того, що він називає “ідеологією ЛГБТ”, яка, за його словами, прагне увійти в школи і вплинути на дітей.

Суттєво, що зайнявши саме таку позицію, Дуда лідирує та випереджає свого суперника мера Варшави Рафала Тшасковського, прихильника прав ЛГБТ.

* Польща також залишається однією із кількох країн ЄС, яка не допустила на свою територію мігрантів із Африки та Азії, що сьогодні її врятувало від лиха, яке сьогодні  захлинуло США та ЄС.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності