Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

У Президента вимагають покарання блогерів за глум над Голодомором

День пам’яті жертв Голодоморів, 27 листопада, у Львівському Будинку Вчених, низка блогерів влаштувала гучну глузливу вечірку з чорним посудом та в червоних та чорних тонах із елементами еротики. Незважаючи на критику підписників, учасники заходу не стали видаляти фото із соціальних мереж.

Жоден із блогерів досі не вибачився.

Цього дня Instagram-блогер із Чернівців Олександр Заліско відсвяткував свій день народження. В Instagram у нього більше одного мільйона підписників, у святкуванні брали участь друзі Заліска, всі вони знімали відео свята та викладали їх у соціальну мережу.

На святкування дня народження Олександра Заліска в Будинок вчених прийшли його друзі блогери-мільйонники, зокрема, Наталі Литвин (1 млн передплатників), Таня Самбурська (1,5 млн), Валерія Юрченко (1,3 млн), Саша Бо (1, 9 млн).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Розважав гостей ведучий Володимир Остапчук, а сама вечірка пройшла в стилі Show bar, з відвертими конкурсами, еротичними танцями шоу-балету, тости імениннику проголошували, стоячи на столах.

«Гості не соромилися роздягатися, стояти на столах з їжею і брати участь у вульгарних конкурсах, танцювати», – пише обурені українці у соцмережах.

Володимир Остапчук опублікував фото святкового столу з написом російською «Блогерська голодна туса», мабуть, який слід розцінювати як глузування над Національною Трагедією на догоду окупантам, раз їхньою мовою. Згодом це фото з його Instagram зникло.

Вечірка Заліска викликала обурення в соцмережі, але через добу після святкування ні один з блогерів не вибачився і не стер відео та фото.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Фактично, дане блюзнірство можна порівняти із паплюженням державного прапора України та її символіки, що передбачає за собою кримінальне й адміністративне покарання.

Після розголосу в медіа Олександр Заліско, ввечері неділі, 28 листопада, у своєму Instagram написав: «Відсвяткувати своє 29-річчя вийшло голосно. Наскільки голосно, що всі раптово стали супер правильними, і блогери винні у всіх проблемах світу… Я народився 27 листопада! Я не обирав цей день. Він обрав мене! І я не дозволю комусь псувати мій настрій! Святкую так, як захочеться мені!».

Зазначимо, що Пам’ять жертв Голодоморів в Україні вшановують щороку у четверту суботу листопада. У листопаді 2006 року Верховна Рада України визнала Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу.

За даними вчених, загальна кількість людських втрат від Голодомору 1932–33 років становить майже 4 мільйони, а втрати українців у частині ненароджених становлять понад 6 мільйонів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше повідомлялося, що в Єрусалимі можуть з’явитися сквери, присвячені українцям – Праведникам миру та жертвам Голодомору.

17 листопада в Українському домі у центрі Вашингтоні відкрилася виставка «Голодомор очима українських художників», присвячена пам’яті жертв, спричинених радянською владою геноциду в Україні 1932-1933 років.

Білий дім поширив спеціальну заяву Джо Байдена на згадку про Голодомор. Президент США також висловив підтримку суверенітету та територіальній цілісності України.

Тому сьогоднішні рейтинги президента Зеленського залежатимуть від того, чи наважиться він дати команду відповідним структурам притягти до відповідальності осіб, що насміхалися над українською державною національною трагедією, чи ні і буде мовчки спостерігати як рештки його електорату розчиняються в мережі із блогерами.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що “ЗЛ” вже неодноразово висвітлювало думку політологів щодо того, що явище блогерів (не тільки Шарія, Коцаби та ін.) несе загрозу політичній та морально-духовній свідомості громадян, а отже і самій державі, тому потребує розгляду питання на РНБО щодо застосування жорсткої цензури до нього. 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності