Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

У РФ бояться деокупації Криму: будують фортифікації на перешийку

Можливий сценарій деокупації кримського півострова – це найближча історична перспектива на 2023 рік. 

Наразі стоїть питання тактичного просування ЗСУ та звільнення правого берега Дніпра і формування коефіцієнта переваги засобів ураження: ствольної та реактивної артилерії.

Терміни звільнення Криму та інших окупованих територій пов’язані в першу чергу з переоснащенням ЗСУ та отриманням новітніх зразків високотехнологічної зброї. Це прямий взаємозв’язок. Як тільки буде достатньо засобів ураження і головне достатня кількість зброї, які своїми тактико-технічними характеристиками перевершує російську, тоді ми можемо говорити про планування операцій  щодо деокупації території АРК.

Нещодавній звіт Інституту вивчення війні США чітко заявляє, що зберігається позитивна динаміка контрнаступу ЗСУ в Херсонській області, що дає підставу вважати про можливе звільнення окупованих територій Херсонській області.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тобто йдеться про те, що до нового року не виключається звільнення правого берега Дніпра в Херсонській області. Зі звільненням правого берега постане питання щодо подальшого просування вглибь окупованих територій в тому числі й звільнення Криму.

За інформацією представництво президента України в АРК, на адмінмежі окупованого Криму з Херсонською областю помічено зведення фортифікаційних споруд для особового складу та важкої техніки російських військ.

Перед Збройними силами України стоїть питання локалізувати загрозу російського контрнаступу саме на правому березі Дніпра. Це криворізьке угрупування, яке нависає над промисловими районами Дніпропетровської області та локалізація російського угрупування, яке нависає над містом Миколаїв, з подальшим можливим виходом на Одесу.

Якщо до нового року ці два завдання будуть виконані, то можемо говорити про певний злам в ході військового протистояння.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаю, окупанти планують провести з 23 по 27 вересня псевдореферендуми про приєднання до Росії захоплених територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

Утім, попри плани РФ провести псевдореферендуми про приєднання окупованих українських територій, Україна продовжить їх звільнення.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності