Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

У рф поменшало іранських дронів: потрібно заблокувати постачання агресору компонентів для БПЛА

Робота українських Протиповітряних Сил і дипломатичні зусилля західних партнерів України суттєво вплинули на зменшення кількості у Росії іранських дронів-камікадзе.

Зараз США та країни ЄС мають сконцентрувати зусилля на блокування можливих каналів постачання росіянам технологій та комплектуючих для високоточної зброї.

Судячи з тих даних, які наводить ЗСУ та Командування Повітряних Сил, кількість використання іранських “Шахедів” значно зменшилася.

На мою думку, певні дипломатичні зусилля, насамперед наших стратегічних партнерів, мали позитивні зусилля в моменті блокування постачання Іраном безпілотників росії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зазначу, що наші американські партнери говорять про те, що інформація про закупівлю росією тисячі “Шахедів” не відповідає дійсності.

Так, нещодавно керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов озвучив кількість дронів-камікадзе, які РФ замовила в Ірану на першому етапі. Як зазначив Буданов, перша партія становить понад 1,7 тис. дронів, проте далі були й інші замовлення. Він уточнив, що більшість дронів збивають Збройні сили України.

Натомість Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що “Росія отримала від Ірану десятки цих БПЛА, і ще більше потенційно перебувають у розробці”. Він додав, що  США наразі працюють над тим, щоб протистояти зусиллям Ірану і зміцнити здатність України відбивати атаки.

За словами речника міністерства оборони США, бригадного генерала Патрика Райдера, наразі не має підтверджень чи коментарів щодо інформації британського телеканалу Sky News, згідно з якою РФ заплатила за іранські безпілотники готівкою і зразками західної зброї, захопленої в Україні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Що стосується наявності у росії власних розробок, то виникає питання наявності технологій і комплектуючих. Тому важливо, наскільки країни Заходу будуть готові взяти тотальний контроль над можливістю передачі товарів подвійного призначення і технологій для виробництва росією безпілотників. Оскільки комплектуючі виявляються від виробників США, Канади і таке інше. Тобто контроль над каналами постачання має стати основним.

Водночас зауважу, що також треба взяти до уваги позицію Ізраїлю у питанні про можливе втручання у ситуацію щодо передачі іранських безпілотників і ракет росії.

У такому випадку, не виключаю, що Ізраїль вже буде розглядати такі дії недружніми не тільки з боку Ірану, а й з боку російської федерації.

Нагадаю, експерти з Ірану та України зустрілися, щоб обговорити інформацію про використання Росією іранських ударних безпілотників у війні проти України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За інформацією речника МЗС Олега Ніколенко, Україна поінформувала Іран про те, що наслідки співучасті у російській агресії будуть неспівмірними з потенційними вигодами від співпраці з Росією.

Тим часом у НАТО вже пообіцяли надати Україні 100 станцій для глушіння безпілотників.​

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності