Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

У Росії хочуть обмежити допуск у соцмережі з допомогою паспортів

У Росії хочуть пускати в соцмережі за паспортом. Так хочуть боротися з фейковий новинами. Дітям до 14 років можуть заборонити реєструватися.
У Росії можуть ввести ідентифікацію інтернет-користувачів по паспорту. З такою пропозицію виступив член комітету Держдуми РФ з фінансового ринку Євген Шулепов.

Шулепов зазначив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook: “Може, пора вводити реєстрацію в соціальних мережах за паспортом або свідоцтвом про народження? Нема фейку, немає і фейкових новин“. Він також заявив: “Всі повинні точно знати, що за публікацією стоїть не якийсь фейк, а конкретна людина з конкретним прізвищем. Тоді вона буде обережно, з відповідальністю, ставитися до тієї інформації, яку поширює. Зараз дурість написав – і з гуски вода. Якщо ми знайдемо механізм ідентифікації, наприклад, реєстрація за паспортом, то фейки як інститут на території Російської Федерації зникнуть самі по собі“.

При цьому користуватися інтернетом Шулепов пропонує дозволити всім, а обмежувати тільки розміщення і публікацію інформації.

Для росіян до 14 років відповідальність нестимуть батьки: “Мама і тато повинні відповідати за свою дитину. Вони ж і зараз, наприклад, несуть кримінальну і адміністративну відповідальність за малолітніх злочинців. Значить, дитина може бути зареєстрований разом з мамою, татом, дідусем, бабусею або залишати ті ж коментарі під їх реєстрацією “.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Пропозиція може пройти як поправки до двох законопроектів, спрямованих на боротьбу з фейковими новинами, які були прийняті Держдумою РФ у першому читанні буквально напередодні, 24 січня.

Згідно із законопроектами, сайти з фейковими новинами можна буде блокувати, а за публікацію загрожуватимуть штрафи.

Нагадаємо, що в Росії придбати картку з номером стільникового (мобільного) оператора можна виключно за паспортом.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності