Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

У центрі Івано-Франківська стався вибух, є жертви

Минулого тижня, 5 лютого, оповідні (13:20) стався вибух у приміщенні перинатального центру зі сторони вулиці Чорновола. Є дві жертви: одна особа загинула, інша – у важкому стані, яка теж згодом померла (7 лютого), як повідомили лікарі обласного перинатального центру виданню Вікна.
За словами очевидців, вибухнула граната. Вибух був такої сили, що вибило шибки на першому поверсі перинатального центру.
Як стало згодом відомо, чоловік, який підірвав гранату – Василь Федорів.
Він – колишній далекобійник. Був водієм «Фронтового вертепу» в зоні АТО, інформує ГК.
Знайомі відгукуються про нього як життєрадісного і оптимістичного чоловіка. Разом з загиблою дружиною дружиною мав 25-річну доньку, доповнює «Галка».
Дехто розповідав буцімто у нього були складні стосунки з дружиною, яка й працювала у пологовому будинку, де стався вибух.
За попередніми висновками експертів, чоловік підірвався на гранаті Ф-1.
«Чоловік йшов до жінки в роддом й поряд йшов інший чоловік, який наче підкинув в приміщення Перинатального центру два пакети. Один вибухнув. Але поранених більше як двоє осіб. Чоловік загинув. Таке враження, що це теракт, а не випадковість» – розповів очевидець, що знаходився у приміщенні пологового будинку того дня кореспонденту все тієї ж «Галки».
Щодо загиблої, з інформації Вікон відомо, що 45-річна жінка, яка постраждала від вибуху, перебувала у стабільно важкому стані, а згодом померла.
Її прооперували у приміщенні обласного перинатального центру, біля виходу якого власне і стався вибух.
За фактом вибуху біля перинатального центру в Івано-Франківську розпочато кримінальне провадження.
Дехто запевняє, що інцидент відбувся на ґрунті побутових сімейних сварок і навіть «ревнощів». Тому, за інформацією інших ЗМІ, психологи не пов’язують цей вибух в Івано-Франківську з волонтерською діяльністю чоловіка. Кажуть, що це швидше, результат «насильства в сім’ї»…
Та зважаючи на нещодавній подібний інцидент в цьому ж місті, коли в одному з міських парків міста теж на гранаті підірвався інший чоловік, який також повернувся з АТО, стає вкрай важко повірити, що адекватний дорослий чоловік, який брав участь у Вертепі «на побутовому ґрунті» та ще й з «ревнощів» в середині будівлі (про що свідчать фото) з якоюсь метою підірвав себе та дружину? Адже ця будівля – це перинатальний центр, де лежать вагітні жінки та породіллі з немовлятами. Який же чоловік у здоровому глузді (допоки цього ніхто не заперечував) буде наражати на небезпеку їхнє здоров’я та життя, навіть при наявності умислу та й за щось «пімститися жінці»?..
Ймовірніше з попереднім прикладом є доречним припущення того, що чимало нинішніх волонтерів й учасників АТО, повертаючись з цієї зони, в якості трофеїв, засобів самооборони чи, просто «на продаж,» про що доволі часто повідомляють вітчизняні ЗМІ, привозять з собою такі забавки, таким чином наражають на небезпеку власне життя, своїх близьких та оточуючих?..
Тому усе це багатьом нагадує «групове вбивство з суїцидом», як його назвали правоохоронці, що нещодавно відбулося у селі Микуличин, де мати однозарядною рушницею спершу порішила чоловіка й трьох дітей, а згодом і себе. Менше гучних «глухарів» – менше недоспаних ночей у начальства.

Дмитро Несміш

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності