Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

У ВР “Голос” ініціював відставку Венедіктової і вже має перший “голос”

Парламентська фракція “Голос” напередодні ініціювала збір підписів за відставку генерального прокурора Ірини Венедіктової у зв’язку з вироком Сергію Стерненку у справі про викрадення й катування людини.

Про це повідомили депутати “Голосу” Ярослав Юрчишин та Олександра Устінова

Розпочинаємо з колегами збір підписів за відставку Ірини Венедіктової! Людина, яка спровокувала політичне рішення і вирок Сергію Стерненку, немає права займати посаду генерального прокурора…” – каже Юрчишин. – Буде апеляція, буде звільнення Венедіктової. А Труханов, Татаров, Портнов та інші, відповідальні за цей ганебний вирок, ще обов’язково понесуть відповідальність“.

На думку Юрчишина, Стерненко не винен, а карають його за те, що він критикував проросійські партії.
Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Юрчишин також переконаний, що суддя “на гачку в правоохоронної системи”, бо відпускав директора бази “Вікторія” після пожежі з загиблими, тому “навмисно обраний лише для зачитування політично вмотивованого рішення”.

За словами Устінової, “прокурори Венедіктової та кишеньковий суддя з бюстами Лєніна і Сталіна сьогодні добилися першої політичної посадки”, а Сергій Стерненко – це “перший політичний в’язень Зеленського”.

На її думку, “наступними будуть волонтери та ветерани, яким прокурори “шиють” справу Шеремета”, тому “цей російський реванш потрібно зупиняти”.

Передісторія:

  • 23 лютого одеський суд засудив колишнього лідера одеського “Правого сектора” Сергія Стерненка та його соратника Руслана Демчука до 7 років і 3 місяців ув’язнення з конфіскацією половини майна у справі викрадення і катування людини. Нібито Стерненко й Демчук навесні 2015 року на Одещині напали на депутата Комінтернівської райради Сергія Щербича, аби заволодіти його банківською карткою й телефоном.
  • Також Стерненка визнали винним у незаконному зберіганні травматичного пістолета.
  • У 9 містах організовують акції на підтримку Стерненка, який називає себе невинним.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності