Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

У зростанні тарифів буде винна влада на місцях, – Шмигаль

Влада не планує підвищення комунальних тарифів в Україні, а у громадах для цього причин нема – місцеві бюджети мають достатньо грошей для підтримки власних комунальних підприємств.

Про це прем’єр Денис Шмигаль сказав на засіданні Кабміну 14 липня.

Він наголосив, що залишки коштів на рахунках місцевих бюджетів та бюджетних установ склали вже 170 млрд гривень.

«Тобто коштів на місцях достатньо, зокрема для того, аби підтримувати власні комунальні підприємства та не підвищувати зараз тарифи», – сказав Шмигаль.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також голова уряду нагадав, що загальна сума субвенцій регіонам склала 92 млрд гривень. Одночасно з цим фіксується суттєвий приріст у доходах місцевих бюджетів. Так, за перше півріччя 2023 року до загального фонду місцевих бюджетів надійшло майже 218 млрд гривень. Це на 42,5 млрд гривень більше, ніж минулого року.

Нагадаэмо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) підвищила тарифи на водопостачання та водовідведення для водоканалів. У середньому ціни зросли на 33%. Однак Кабмін скасував це рішення…

Також нагадаємо, що Міненергетики не планує підвищувати тарифи на електроенергію до кінця цього року, бо уже підвиила їм майже у двічі з 1 червня цього року, в результаті чого ціна в воюючій Україні на світло стала найвищою у Східній та Центральній Європі з їхніми зарплатами та пенсіями…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності