Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Удосконалення соцпослуг особам з обмеженими можливостями

Мінсоцполітики розпочало реалізацію проекту міжнародної технічної допомоги Twinning light «Наближення законодавства України до норм та стандартів ЄС у сфері професійної реабілітації та зайнятості осіб з обмеженими можливостями». Тривалість проекту – 6 місяців. Про це повідомила в.о. Міністра соціальної політики України Наталія Королевська.

«Удосконалення надання соціальних послуг інвалідам є одним із пріоритетних напрямів у діяльності Міністерства соціальної політики України. Поглиблення співпраці України з Європейським Союзом передбачає наближення українського законодавства до європейських норм і стандартів у сфері професійної реабілітації та зайнятості осіб з обмеженими можливостями, – сказала Наталія Королевська.
В.о. Міністра додала, що країною-партнером проекту Twinning light є Королівство Іспанія. З-поміж чотирьох країн для реалізації проекту Мінсоцполітики зупинило свій вибір саме на Іспанії, тому що це країна, яка має значний досвід у роботі з інвалідами.

Наталія Королевська наголосила, що Україна – молода держава, і професійно розвивати в ній сферу реабілітації та зайнятості інвалідів розпочали лише у 2002 році. Країни ж Європи, зокрема, Швеція і Англія, працюють у цьому напрямі з 50-х років минулого століття. Тому, на переконання в.о. Міністра, для України надзвичайно важливо вивчати і впроваджувати міжнародний досвід, водночас активно використовуючи й ті напрацювання, яких досягнуто у регіонах України.

«У лютому нинішнього року відбудуться перші два візити іспанських експертів до України з метою правового та функціонального вивчення української системи професійної реабілітації й зайнятості осіб з обмеженими можливостями», – зазначила Наталія Королевська. Вона підкреслила, що особливу увагу буде приділено системі транзитних робочих місць в інтегрованих філіях центрів професійної реабілітації інвалідів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності