Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

УГКЦ суспендувала капелана за те, що той балотується до облради

Коломийська єпархія Української греко-католицької церкви покарала капелана Миколу Мединського, який не відмовився кандидувати в депутати Івано-Франківської обласної ради.

Про це йдеться у позасудовому декреті церковного покарання – суспенди.

Начебто о. Микола Мединський, відомий на Прикарпатті парох, який усіляко відстоює інтереси своєї громади, порушив інструкцію про поведінку священнослужителів під час виборчих кампаній та інструкцію поведінки священника в соціальній мережі.

Священник, попри канонічне попередження, яке вручили йому 13-го жовтня та обіцянки 15-го жовтня зняти свою кандидатуру в депутати обласної ради, досі бере участь у передвиборчій кампанії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тому на капелана Мединського наклали кару суспенди терміном на три місяці.

Повідомляємо, що від моменту вручення та повідомлення даного Декрету ви маєте перешкоду у звершенні будь-яких священнодійств, як особисто, так і в співслужінні з іншими священнослужителями, крім того забороняються використання церковних відзнак та виїзди з капеланським служінням на Схід України аж поки не буде повідомлено щось інше”, – йдеться в декреті.

Окрім цих обмежень, капелана Мединського скерували “для посиленої молитви” в єпархіальний реколекційний центр Андрія Первозванного у місто Яремче (Дора).

Нагадаємо, що “ОПОРА” зазначає, що Виборчий кодекс  не забороняє священникам брати участь у політичному житті. Втім, стаття  5 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» каже, що релігійні організації не беруть участі у діяльності політичних партій і не надають політичним партіям фінансової підтримки.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності