Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Угода зі слідством і підозрювана в рекордному хабарі у $6 млн чиновниця уникне покарання

Олена Мазурова – колишня чиновниця ДФС і довірена особа міністра екології часів Януковича Миколи Злочевського підозрювана у справі про рекордний хабар $6 млн пішла на угоду зі слідством і дає свідчення. Вона уклала угоду зі слідством під загрозою сісти в тюрму на 12 років.

Про це пише у фейсбуці агент НАБУ Євген Шевченко, який брав участь у затриманні хабарників.

Мазурова могла отримати 12 років тюремного ув’язнення. Але їй пощастило – поки інші підозрювані думали і намагалися торгуватися з прокурорами, вона першою дала викривальні свідчення на всіх співучасників злочину, а отже, отримає максимально м’який вирок, тоді як ситуація для Ілляшенка, Кичи і Злочевського на сьогодні є дуже безпорадною“, – написав Шевченко.

Нагадаємо, 12 червня перший заступник голови Державної податкової служби Києва Микола Ілляшенко з подільниками дав хабар НАБУ і САП в 5 мільйонів доларів за закриття справи проти ексміністра часів Януковича Миколи Злочевського (за ч. 5 ст. 191 ККУ – привласнення, розтрата майна і ч . 3 ст. 209 ККУ – відмивання грошових коштів, здобутих злочинним шляхом).

Також серед групи осіб, що давали хабар, фігурують один з керівників групи компаній, афілійованої з Злочевським, Андрій Кіча та довірена особа Злочевського, колишній керівник одного з департаментів ДФС України Олена Мазурова. 5 мільйонів доларів були призначені керівникам НАБУ і САП, ще 1 мільйон доларів Ілляшенко, Кіча та Мазурова збиралися поділити між собою.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У липні НАБУ і САП заочно повідомили Злочевському про підозру. У серпні його оголосили в розшук і заочно заарештували.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності