Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Угоді про вільну торгівлю між Канадою та Україною бути

Комітет Сенату Канади схвалив законопроєкт щодо ратифікації оновленої Угоди про вільну торгівлю між Канадою та Україною. Він отримав підтримку без будь-яких змін.

Далі законопроєкт буде передано на остаточне затвердження повним складом Сенату наступного пленарного тижня, який розпочнеться 19 березня. Оскільки раніше законопроєкт пройшов триетапний шлях у Палаті громад, після фінального схвалення Сенатом для набуття чинності залишиться отримати підпис генерал-губернатора, офіційного представника короля Чарльза ІІІ.

Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою була укладена ще у 2017 році та дозволяла країнам скасувати або знизити мита на більшість товарних позицій. У вересні минулого року під час візиту до Оттави президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо підписали оновлену угоду, яка тепер охоплює не лише торгівлю товарами, але й послугами, інвестиціями та телекомунікаціями.

Нагадаємо, нещодавно палата громад Канади затвердила законопроєкт, що вносить зміни до Угоди про вільну торгівлю з Україною, яку підписав президент Володимир Зеленський під час свого візиту до Оттави минулого року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Законопроєкт C-57, спрямований на втілення модернізованої канадсько-української угоди про вільну торгівлю, був прийнятий Палатою громад Канади більшістю голосів 214 проти 116.

Урядовий проект оприлюднено без підтримки консерваторів, незважаючи на заклики українських груп до торі змінити свою позицію. Торі неодноразово стверджували, що підтримують Україну, але виступають проти законопроєкту через мету країн просувати ціноутворення на вуглець.

Канада є відкритою щодо відправлення своїх військових до України, але не для участі в бойових діях.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності