Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Угоду про реверс газу підпишуть вже до кінця тижня

Україна і Словаччина частково підписали угоду про реверсні поставки газу в Україну, а повне підписання документа очікується до кінця тижня.
Про це повідомила Марлен Холцнер, прес-секретар комісара ЄС з питань енергетики Гюнтера Еттінгера.
«Підписання не відкладеться. Ми впритул наблизилися до повного підписання. Угоду вже підписала одна сторона, і зараз її текст скеровано для підписання іншій стороні», – сказала прес-секретар, не уточнивши, яка зі сторін – України чи Словаччина – вже підписала угоду.
«Раніше були плани, що буде угода підписана разом представниками України та Словаччини, але ці плани існували до демонстрацій протесту в Києві, і українці вирішили не їхати до Братислави на підписання, а було погоджено, що спочатку підпише одна сторона, а потім відішле текст угоди для підписання іншій стороні. Одна сторона вже підписала, а друга підпише до кінця тижня», – сказала Холцнер.
Вона сказала, що підписанти угоди про реверсні постачання більш ніж 10 млрд куб. м газу на рік – український і словацький оператори газопроводів Укртрансгаз і EUStream.
Як очікується, обидві сторони повинні побудувати непротяжний газопровід – перемичку для реверсних поставок газу, які планується почати з другої половини наступного року.
Проти реверсних поставок в Україну газу зі Словаччини різко виступає російський Газпром.

Korrespondent.net

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності