Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Угорський Закарпатський інститут випустив 107 бакалаврів

Закарпатський угорський інститут підготував 107 бакалаврів з 10 спеціальностей. Уперше студенти приймали присягу в мантіях нового зразка.

Серед випускників – дипломовані фахівці з біології, математики, української, угорської та англійської мови і літератури, географії, туризму, податків і аудиту, соціальних і працівників дитсадків.

Уперше вихованці вишу складали присягу студента в оригінальному вбранні – мантії зеленого кольору зі стьобками, в шапках з такою ж окрасою, своєрідним комірцем. При пошитті цього вбрання старались зберегти елементи одягу легендарних куруців і органічно поєднати їх із традиційними рисами європейських студентських шатів. Вбрання та його власників освятили представники історичних церков. Вони ж розпочали урочистість екуменічним богослужінням та молитвами.

Величаво прозвучав під склепом храму в супроводі органу “Гімн інституту” – “Молитва Ракоці”, знаменита пісня куруців.

“Винуватців” торжества вітав в.о. ректора навчального закладу Іштван Черничко. Від імені випускників дякував за здобуті знання студент відділення англійської мови Давід Гіді. Успіхів у дорослому житті бажав юнакам і дівчатам голова КМКС Василь Брензович.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Людина вимірюється не поведінкою в умовах комфорту, а вчинками у важкі часи”,- такими крилатими словами Мартіна Лютера Кінга розпочала свою святкову промову президент ЗУІ Ілдика Орос. – Чотири роки тому ми створили для вас безпечне середовище, в якому ви зростали й мужніли, як тендітні паростки квітів. Не здавались і в період труднощів, перепон та хаосу. Тому й надалі бажаю мужності й сил для досягнення поставленої мети.

На завершення представники історичних церков – реформаторської Ференц Тороцкезі, римо-католицької – о.Янош Молнар, греко-католицької – о. Іштван Мароші разом з єпископом Закарпатської реформаторської громади Шандором Фабіаном Заном благословили випускників у добру путь.

Сьогодні ж вручатимуть дипломи магістрам ЗУІ. Їх 57 і здобували вони вищу освіту за 6 спеціальностями. Церемонія відбудеться теж у реформаторському храмі.

Нагадаємо, раніше угорський коледж в Берегові покинули 77 випускників.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Джерело: ГолосКарпат

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності