Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Угорщина з РФ “кинула” Україну і ще й огризається, викликаючи посла на килим

Після підписання Угорщиною контракту з російським «Газпромом» про постачання газу в обхід України, всупереч існуючої угоди, та заяви української сторони про плани щодо оскарження цієї угоди офіційний Будапешт викликав посла України.

Про це йдеться у заяві глави МЗС Угорщини Петера Сійярто.

Той вважає позицію України «серйозним порушенням суверенітету та інтересів національної безпеки» своєї країни і називає «недружнім кроком».

Нагадаємо, напередодні Угорщина підписала контракт з російським «Газпромом».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Його уклали на 15 років, і він передбачає поставку 4,5 млрд кубометрів газу. При цьому 3,5 млрд кубометрів газу будуть поставлятися через територію Сербії, а ще мільярд кубометрів – через Австрію.

Свою чергою гендиректор «Оператора ГТС України» Сергій Макогон припустив зупинку транзиту газу до Угорщини через її контракт з РФ, а глава нашого МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна відповідатиме на такий демарш Будапешту.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності