Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Угорське МЗС шукає конфлікту з Україною

МЗС Угорщини гостро відреагував на заяви президента України з приводу санкцій відносно українців, які мають подвійне громадянство і які брали участь у виборах іншої держави.

«Президент (України, – ред.) Разом з Верховною Радою крок за кроком безпрецедентно підло і заздалегідь сплановано наступають на права нацменшин», – заявив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто, передає «Радіо Свобода».

Він додав, що Україна, з одного боку, намагається потрапити в НАТО, а з іншого – позбавляти українського громадянства тих осіб, які набули громадянство іншої країни – члена Альянсу, оскільки це «нібито є загрозою для національної безпеки України».

«Ми надзвичайно обурені припущенням, що закарпатець угорської національності може становити загрозу національній безпеці України», – заявив Сийярто.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, згідно із запропонованим Петром Порошенко проекту закону, громадянство буде вважатися добровільною і стане підставою для втрати громадянства України в разі використання виборчого або іншого права, наданого іноземним громадянством. В одному з пунктів документа участь в іноземних виборах або використання іноземного паспорта в Україні визнається підставою для втрати громадянства.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України заявив, що Угорщина «впритул наблизилася до червоної лінії» в стосунках з Україною, і з ним можна погодитися, адже сьогодні навіть сліпому в Україні видно зазіхання Угорщини на територію Українського Закарпаття.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності