Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

УХИЛЯНТИ ІЗ УМОВНИМ ТЕРМІНОМ… від мобілізації не звільняються…

Чоловіки, які отримали умовні терміни покарання, надалі підлягають мобілізації в Україні.

Про це заявив заступник голови Національної поліції Максим Цуцкірідзе.

«Вони і надалі підлягають мобілізації. Умовний термін більше про те, що якщо людина вчинить повторно те саме, то тоді вже буде реальний строк», – заявив він.

На думку посадовця, обираючи умови відбування такого покарання, суд керується тим, що ухилянт – це потенційний військовий ЗСУ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Я думаю, що під час винесення такого рішення суд керується тим, що це в майбутньому потенційний військовий ЗСУ. І виносить рішення таким чином, щоб все ж таки можливість служити в нього була», – додав Цуцкірідзе.

За його словами, наявність досудового розслідування, навіть підозри – це не привід не служити.

«Тут треба дивитись на те, який запобіжний захід обраний під час розслідування, чи не буде він обмежувати людину в пересуванні. У нас є випадок, коли ми встановили за запитом наших міжнародних колег осіб, відносно яких ведуться слідчі дії в одній з країн Балтії», – розповів він.

Цуцкірідзе зазначив, що декілька років тому там було здійснено викрадення людини з вбивством, фігуранти цієї справи є українці.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Так от, один з них, як встановлено, знаходиться на передовій. Він дав показання і підтвердив, що до цього злочину причетні ще дві особи, які віддали життя, воюючи за нашу країну. Коли він нам відверто підтвердив наші напрацювання, ми йому вручили підозру, а запобіжний захід не обирали», – заявив він.

Профільний комітет Ради буде дооопрацьовувати новий законопроєкт по мобілізацію, який раніш, 7 лютого, був прийнятий в першому читанні. «Питання до нього є у всіх», а декілька моментів вже знаходяться в роботі, заявив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

Нагадаємо, 7 лютого Верховна Рада схвалила у першому читанні законопроєкт щодо посилення мобілізації.

Раніш комітет Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував парламенту ухвалити у першому читанні законопроєкт про мобілізацію.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності