Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Україна могла б мати свого авіаносця, а замість неї має Китай…

На світлині “китайська гордість” авіаносець “Ляонін”, колишній Український авіаносець “Варяг” проданий Китаю за ціною металобрухту.
Усі технології, які створювалися в Україні, – це лазерні гіроскопи, спеціальні матеріали, спеціальне покриття, усе, що було напрацьовано в Україні опинилося в Китаї, офіційними та неофіційними шляхами. Достатньо дослідити, як український авіаносець “Варяг” потрапив у Китай разом з конструкторами та 20-ма тонами документації та був перетворений на авіаносець “Ляонін”. Так само у Китаї опинилася документація й на атомну версію наступного авіаносця.
«Варяг» проданий Фондом держмайна України у 1998 році (тодішній президент Л. Кучма) за $20 млн: 

Проєкт 1143.6, розроблений в Невському проєктно-конструкторському бюро під керівництвом В. Ф. Анікієва був подальшим продовженням проєкту 1143.5 (єдиний представник — важкий авіаносний крейсер «Адмірал Кузнецов»). 21 серпня 1985 року зарахований до списку кораблів ВМФ СРСР. 6 грудня 1985 року закладений на Чорноморському суднобудівному заводі (Миколаїв, Україна) (заводський № 106). Спущений на воду 25 листопада 1988 року. 1992 року, після розпаду СРСР, при 67 % технічній готовності крейсера його будівництво припинили через відсутність фінансування як з боку України (президент Л. Кравчук), так і росії. Корабель законсервували.

Перша делегація КНР, яка цікавилася «Варягом», відвідала Чорноморський суднобудівний завод у березні 1994 року. Але міжнародний тендер на продаж корабля був оголошений лише 1 грудня 1997 року, коли російська федерація остаточно відмовилася від крейсера. За результатами тендеру в березні 1998 року переможцем була оголошена фірма Agencia Turistica e Diversoes Chong Lot Limitada з португальської колонії Макао на півдні Китаю. За заявкою компанії покупця корабель призначався для використання як плавучий готель і центр розваг… Після передачі в грудні 1999 року Макао Китаю, корабель опинився під юрисдикцією КНР.

ФОТО: “Варяг” перед продажем

За чверть століття КНР досягла небувалих висот в технологічному розвитку. Сталося протистояння між США та КНР. Основна війна ведеться в галузі обчислювальних потужностей й так званого штучного інтелекту. Комп’ютерна потужність Китаю перевищує весь світовий парк суперкомп’ютерів.
Штучний інтелект активно використовується у військовому озброєнні. Баражуючі боєприпаси, які рф використовує у війні проти України, є першими зародками автономної летальної зброї. Ця зброя виконує пошук цілей. Тобто вже не потрібно створювати далекобійну артилерію та балістичні ракети. Достатньо озброєння такого новітнього класу, яке є високоточним, щоб змінити “природу війни.
Кажуть, армію розкрадають прапорщики – це неправда:

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності