Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Україна може опинитися на межі епідеміологічного колапсу.

Cпівголова Громадської ініціативи “Права Справа” Дмитро Снєгирьов розповів українцям про те, чи буде друга хвиля коронавірусної інфекції. Також він торкнувся теми, чи витримає Україна другий локдаун і яким він повинен бути.

Відповідне відео опублікували на каналі “Политика Наизнанку” в YouTube.

Ведучий уточнив, що в той момент, коли уряд Франції вирішує закрити великі міста, в Україні хочуть відкрити два додаткових КПВВ на лінії умовного розмежування з окупованими територіями Луганської області.

Нагадаю, що 10 листопада на Луганщині заплановане відкриття двох нових КПВВ «Щастя» і «Золоте». Наразі ведуться ремонтні роботи з розбудови інфраструктури пунктів та підготовчі роботи із забезпечення їхньої безперебійної роботи.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“За оцінками спеціалістів, кожен КПВВ матиме пропускну спроможність 10-15 тисяч осіб. Яким чином буде українська сторона контролювати цей потік?”- задається питанням Дмитро Снєгирьов.

Також ведучий уточнив, що за інформацією ЗМІ, на сьогоднішній день досі не вирішена картина з подачею кисню в медичні установи. За його словами, в Україні з повним кисневим обладнанням в лікарнях є тільки 9,5 тисяч ліжкомісць.

На сьогоднішній день дефіцит бюджету в державі досяг цифри в 300 мільярдів гривень, а падіння ВВП – на рівні 8%. Також Снєгирьов попередив українських громадян про небезпеку в разі зараження коронавірусною інфекцією 20 тисяч осіб.

“Якщо рівень захворюваності досягне приблизно 20 тисяч, про що говорив міністр Степанов, Україна опиниться на межі колапсу”, – заявив ведучий Дмитро Снєгирьов.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Наприкінці ведучий підсумував, що потрібно робити, щоб українська економіка не зупинилася. По-перше, необхідно підняти питання про детінізацію вітчизняної економіки. По-друге, варто блокувати неконтрольовані території в період посилення ситуації з вірусом.

“Це єдиний шлях, яким Україна може вберегти себе від другої хвилі смертельної хвороби”, – підкреслив ведучий.

Прес-служба аналітичного відділу ГІ “Права Справа”

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності