Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Україна на кордоні з РФ зведе п’ять заводів, – стратегічна логіка

У Валках під Харковом планують збудувати п’ять заводів. Підприємства увійдуть до комплексу майбутнього індустріального парку “Земля та вода”, повідомили у Валківській міськраді.

Планується, що в рамках проекту у Валках буде збудовано такі підприємства:

біогазовий завод;
завод із виробництва метанолу;
завод із виробництва біодизеля;
завод оцтової кислоти;
сміттєсортувальний завод.
Індустріальний парк у Валках розміститься на території близько 23 гектарів і складатиметься з 25 корпусів різного функціонального призначення.

Планується, що у індустріальному парку буде створено близько 500 робочих місць.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За даними Харківської обласної держадміністрації, проект індустріального парку вже презентували потенційним інвесторам – зокрема турецькій компанії Machtech.

Раніше повідомлялося, що проект фінансується за рахунок Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) на 90% (субвенція 49 млн грн.), решта – співфінансування громади. Зокрема, щодо індустріального парку, буде підведено електропостачання (3 МВт) та інші мережі, тут облаштують територію парку, збудують дороги та виконають інші необхідні роботи.

Довідка: SQ. Валки – місто у Харківській області України. Входить у Богодухівський район. До липня 2020 року був адміністративним центром скасованого Валківського району, в якому складала Валковську міську раду.

Валки розташовані за 55 км від Харкова, по трасі Е-40. Площа міста становить 13 кв.км, а населення – 9 147 осіб (на 2017 рік). До міста примикають села Костів та Гонтів Яр. За 12 км на південь від міста знаходиться найближча залізнична станція – Ков’яги.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Місто розташоване на березі річки Мжа, через нього проходять автомобільні дороги Т-1901 та М-03.

Має автобусне сполучення з Києвом, Харковом, Полтавою, Черкасами, Каневом, Олександрією.

З історичних пам’яток у Валках збереглися кургани часів татарської орди – Перекопський вал та Можеський острог. Сьогодні Валки називають ремісничою столицею Слобожанщини.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності