Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Україна планує придбати “Залізний купол”

Міністр оборони України Андрій Таран під час візиту на підприємство “Мотор Січ” розповів, що Міноборони розглядає можливість придбання системи протиракетної оборони на кшталт “Залізного куполу”. Наразі цю систему активно використовує Ізраїль, щоб відбивати обстріли з Сектору Газа.

Як пояснив Таран, останні події в Ізраїлі довели необхідність наявності такої системи протиракетної оборони в країні.

“Залізний купол” – один із найкращих зразків протиракетної оборони, але це лише складова, одна зі складових частин протиракетної оборони. Ще минулого року ми розпочали певні дії щодо створення протиракетної оборони України. Розглядаємо можливості придбання чогось на кшталт “Залізного купола”, – сказав він.

Нагадаємо, в Україні також планують за прикладом Ізраїлю створити систему оповіщення громадян про надзвичайні ситуації. На реалізацію планується витратити близько 500 млн гривень.

Нагадаємо, що під час недавніх атак ХАМАСу на Ізраїль таки не одній ракеті вдалося пробити “Залізний купол” ЦАХАЛу (армія Ізраїлю і її славнозвісна система ППО). Як сказав колись Гійом Левассер де Боплан чи то сам Богдан Зіновій Хмельницький, споглядаючи, як козаки руйнують надсучасну і неприступну фортецю Кодак: “Все побудоване руками, ними ж і руйнується…”

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Надсучасна і неприступна” фортеця Кодак

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності