Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Україна поглядає в бік норвезько-польського газопроводу Baltic Pipe

Україна розраховує підвищити надійність газопостачання після запуску газопроводу Baltic Pipe потужністю 10 млрд кубометрів на рік з Норвегії до Польщі.

Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко у Facebook.

“Запуск Baltic Pipe – це можливість і для України підвищити надійність газопостачання”, – пише міністр.

Галущенко нагадав, цього року збільшили гарантовані потужності для імпорту газу з Польщі. Також зросли потужності імпорту газу зі Словаччини. Тому коли запрацює на повну потужність інтерконектор між Словаччиною та Польщею, Україна зможе збільшити імпорт і через Словаччину

“Про конкретні цифри говорити поки зарано. Зима буде важкою, і прогнозувати споживання газу європейськими державами не варто“, – уточнює Галущенко.

Прем’єр-міністри Польщі та Данії минулими вихідними відкрили газопровід під назвою Baltic Pipe, який стає новим каналом для норвезького газу в Європу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також нагадаємо, що Німеччина, Іспанія та Португалія застрягли в енергетичній суперечці з Парижем щодо газопроводу з Піренейського півострова до Північної Європи — і вони погрожують обійти Францію, якщо вона продовжуватиме протистояти плану.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності