Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Україна поставила Стокгольмський суд у дуже складне становище

Gazprom_pistoletУкраїна програла у протистоянні з Росією стосовно ціни на газ. Про це заявив екс-уповноважений президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, передає INTV.

«Це протистояння фактично вже закінчено, і закінчено перемогою Росії. Їй вигідні недомовленості, вона і далі хоче тримати все в підвішеному стані невизначеності. Росія нам говорить свою ціну, а ми не платимо. Ми говоримо свою ціну, а Росія на це не згодна. Вони домоглися своєї мети», – зазначив він.

Експерт вважає, що владі не слід було оплачувати борг перед «Газпромом», оскільки це ускладнить розгляд справи в Стокгольмському арбітражі.

«Як би там не було, але частину боргу ми погасили. І якби навіть ми заплатити не 786 мільйонів, а один цент, то це було б для Росії бажаною метою. Таким чином, де-факто ми визнали контракт і поставили Стокгольмський суд в дуже складне становище. Так буде тривати нескінченно довго. До перерахування цих грошей у нас були високі шанси на перемогу в суді, а після їх перерахування вони істотно зменшилися. Ментальність Стокгольмського суду така, що прецедентне право застосовується дуже широко. Не можна було платити ні копійки. Але наш прем’єр говорить спочатку одне, а потім платить гроші. А на ці гроші потім сюди приїжджають російські солдати на танках і вбивають наших дітей Ось і вся правда», – заявив Соколовський.

Джерело: INTV

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності