Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

Україна потребує авіації для контрнаступу: чи є шанси отримати F-16 від партнерів?

Для захисту неба Україні потрібно ще дуже багато комплексів протиповітряної оборони, а для швидкого звільнення окупованих територій необхідні літаки широкого спектру озброєнь, такі як F-15 та F-16.

Нещодавно з”явилася інформація, що США збираються списати 47 винищувачів F-16 серій C і D, а також 48 винищувачів F-15. За оцінками спеціалістів, подібна кількість F-16 дозволила б українській стороні укомплектувати чотири ескадрильї.

Варто зазначити, що F-16 стоїть на озброєнні в 25 країнах.

Утім країни Заходу на поспішають надавати Україні військові літаки в найближчій перспективі. На це існує щонайменше дві основні проблеми.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

По-перше, необхідна логістика постачання. Адже мовиться не про просте перекидання техніки, а створення відповідних ремонтних баз на території, наприклад, Польщі або інших країн, враховуючи можливості російської федерації щодо нанесення ракетних ударів.

По-друге, підготовка українських пілотів на американських винищувачах займає певний час. Для навчання на цих машинах потрібні шість місяців.

Тобто існує наразі комплекс проблем, які слід поступово вирішувати і не варто шукати “зраду.

Так, наприклад, у липні у ЗМІ з”явилася інформація, що Палата представників Конгресу США схвалила фінансування підготовку українських пілотів на американських винищувачах, виділивши на це 100 млн доларів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Водночас зазначу, що замість американських F-15, F-16, найімовірніше, західні країни-партнери нададуть Україні МіГ-29 і запчастини для їх ремонту. Наразі декілька країн розглядають таку можливість.

Радянські літаки хоч і дещо вже застарілі, але добре відомі українським військовим льотчикам, тому не потребують навчання ні льотного, ні ремонтно-технічного персоналу.

Наразі Росія має значну перевагу в авіації. Мовиться про перевагу не лише кількісну, але й якісну. Українські МіГ-29 – фронтові винищувачі, легші за багатоцільові Су-27. У них менше вузлів підвіски ракет, простіша авіоніка й система управління вогнем. Крім того, Росія використовує у конфлікті з Україною винищувачі Су-35 та Су-30СМ. Це – новіші версії Су-27, що мають значно кращі характеристики.

За словами спікера командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, Україні безумовно потрібні літаки. Без технологічних літаків, які сьогодні є в країнах НАТО, особливого широкого спектру озброєнь, які мають такі літаки, як F-15, F-16, буде дуже важко.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності