Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Україна продаватиме електроенергію ще одній державі ЄС, – час генераторів минув

Україна від сьогодні, понеділка 17 квітня, почала експортувати електроенергію до Словаччини. Таким чином ця країна стала третьою у Європі, яка почала купувати українську енергію після відновлення її експорту.

Про це повідомила прес-служба «Укренерго».

«В енергосистемі зберігається достатній резерв потужності. Відсьогодні розпочався експорт електроенергії у Словаччину (200 МВт щогодини), триває експорт у Польщу (75 МВт щогодини) та Молдову (99-134 МВт у різні години). Також зі Словаччини продовжується незначний імпорт (2-4 МВт у різні години)», – повідомляє «Укренерго».

При цьому російські терористи продовжують наносити удари по енергетичній системі. 16 квітня  внаслідок пошкодження мереж російськими обстрілами Херсон та частина області тимчасово були знеструмлені. Енергетики оперативно відновили живлення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що 16 квітня у Борисполі Київської області аварійно вимкнули світло. Ймовірною причиною відключень стала аварія.

У Чернівецькій та Івано-Франківській областях через негоду близько 5 тисяч споживачів залишилися без світла.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності