Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Українець одержав три роки тюрми за образу “бацьки” Лукашенка, отже на Півдні ще не все так погано?!

У Білорусі суд Ліозненського району засудив уродженця України Володимира Лисицю до трьох років колонії загального режиму у справі про образу диктатора Олександра Лукашенка.

Про це повідомляє Вітебська весна.

Засудженого також визнали винним в образі представників влади. Крім позбавлення волі суд призначив чоловікові штраф у сумі 7400 білоруських рублів (2260 доларів).

Також Лисиця має виплатити по три тисячі білоруських рублів (916 доларів) генпрокурору Білорусі Андрію Шведу і депутату Новополоцької міської ради Ігорю Медзведському як «моральну шкоду».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За даними слідства, засуджений чоловік писав до постів у російській соцмережі«Одноклассники» «нецензурні коментарі» на адресу Лукашенка, воєнкома Гомельської області та кількох депутатів Палати представників Національних зборів Білорусі.

У суді Лисиця, як зазначають правозахисники, свою провину визнав, а про відшкодування моральної шкоди генпрокурору Білорусі та депутату міськради сказав, що це «надмірні суми».

Володимир Лисиця — уродженець Сумської області. У вересні 2023 року прокуратура Ліозненського району визнала сторінку чоловіка в мережі Однокласники екстремістським матеріалом через розміщені на ній антивоєнні пости та аватарку з українським прапором.

Нагадаємо, співачку Мерієм Герасименко, яку засудили до трьох років обмеження свободи за виконання пісні «Океану Ельзи», успішно евакуювали з Білорусі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

З початку 2023 року в Республіці Білорусь було затримано не менше 125 громадян після повернення до країни з-за кордону. Найчастіше затримували людей, що прибули з Литви.

Жителям Білорусі, які хочуть переїхати на постійне місце проживання в іншу країну, тепер потрібно буде отримати дозвіл у білоруських міграційних органах за місцем проживання, а не у білоруському консульстві, як це було раніше.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності